Purunenud veetrass ja vihmavalingud tekitasid Paide kesklinnas tõsise uputuse

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järva Teataja fotograaf jäädvustas täna olukorra, kus on näha, et Paides Lembitu pargis on jalakäijatel tõelisi raskusi, et sealt kuiva jalaga läbi pääseda.

Paidelane Ludmila Balanina selgitas, et lootis loigust kuiva jalaga läbi pääseda, sest keegi oli selle eesmärgiga pargiteele paigutanud ka ajutise purde. Kui aga proua seda ületama asus, selgus, et veeloik oli arvatust sügavam mistõttu ka purdest enam abi polnud, sest see vajus vee alla.

Paide linnavalitsuse keskkonnanõunik Tiina Kivila polnud kohapealse olukorraga isiklikult kursis, kuna viibis tööasjus Paidest eemal. Mõni aeg hiljem andis ta Järva Teatajale teada, et suur uputus Lembitu pargis on tekkinud mitmete asjade kokkulangemise mõjul. Esimene põhjus on taevast alla sadav vihm, teiseks on pargi kõnnitee kehv seisukord, sest pinnas on vajunud ning lisaks selgus, et veetrass on ühest kohast purunenud, mistõttu ongi kolme asja koostoimel tekkinud olukord, et linnakodanikud kuiva jalaga pargist läbi ei pääse.

Purunenud sadeveetrassi parandustöödega alustab linnavalitsus kohe uuel nädalal. Kivila teada on see keeruline ettevõtmine, sest trass ise on nii halvas seisukorras, et kui üks koht ära parandada, annab mõne aja pärast see teises kohas taas järgi. Seega tuleks kogu süsteem välja vahetada, ent see on juba kaugema tuleviku teema. Praeguse avariilise olukorra lahendamiseks tõmmatakse kopaga pargi murupinnasesse vagu, et üleliigne vesi saaks sinna valguda ning ei koguneks kõnniteele. Tegemist on ajutise lahendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles