Aare kandis erakonnale tagasi 178 000 krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Aare
Juhan Aare Foto: Peeter Langovits

Rahvaliidu esimees Juhan Aare teatas täna, et ta tegi erakonna kontole 178 000 krooni suuruse annetuse, mis tuhande krooni võrra suurem summast, mille ta sai parteilt OÜ Kultuurfilm jaoks, et videoklippe toota.

Aare on mitmel korral lubanud raha tagasi maksta, kuid seni pole ta seda teinud. Samas andis Aare täna teada, et ta «annetas Eestimaa Rahvaliidule 178 000 krooni», kuigi summa pandi Rakvere notari Irma Rahnu deposiitkontole ja raha  kasutamisele on seatud piirang, mis kestab  26. novembrini.

Aare sõnul on selleks ajaks toimunud Rahvaliidu kongress ja loodetavasti on tegevust alustanud erakonna uus juhatus ning võib olla kindel, et raha kasutatakse sihipäraselt Eestimaa Rahvaliidu huvides.

«See on minu annetus erakonnale. Selle üle, kas peab saadud tagasi kandma, võib arutleda, kuid seda ma tegin,» selgitas Aare Postimees.ee'le. «Üks asi on see, mis firma on teinud ja tootnud ning neid töid võib igaüks näha. Kuid juhatus arvas, et erakonnal oli siis vähe raja ka need kulutused võinuks olemata olla ning ma pakkusin välja, et annetan erakonnale kolme kuu jooksul.»

«Kõik on tehtud, nagu kokku lepitud sai,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles