Kommentaar: Maal saabub öörahu õhtul kell kümme

, Pärnumaa konstaablijaoskonna piirkonnavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Kivis.
Tõnu Kivis. Foto: PP

Pärnu linnast väljaspool elatakse sügise tulekust enamasti rahulikus tempos ja öörahu rikkumiste teated on pigem erandlikud. Need on seotud korterites toimuvate koosviibimiste, sassis peresuhete ja haiguse küüsis olija häiriva tegevusega. Maal muutub elu vaikseks juba kella 22 paiku, hilisõhtul ja öötundidel on külades märgata vaid mõnda ringiliikujat.

Kord või kaks kuu jooksul tunneb kogukond õigustatult muret autodega kogunevate noorte pärast ja teavitab politseid, sest muret teeb noorte uljas sõidustiil. Politsei pöörab õhtu- ja öötundidel kindlasti tähelepanu autojuhtide tervislikule seisundile, et purjus juhid liiklusest kõrvaldada. Joobes sõidukijuhtimine on olnud järelevalve murekoht aastaid ja paranemise märke pole näha.

Maakonnas saab politsei baaride, rendimajade ja puhkekohtade elanike korrarikkumiste kohta teateid enamasti suvel, kui ülemeelikud kliendid ei allu korralekutsumisele. Baare on jäänud ajapikku eri põhjustel vähemaks ja pärast keskööd on vaid mõni koht avatud. Koosviibimistel hoitakse tavapäraselt silma peal oma piirkonna kurikaela kuulsusega inimestel. Üldiselt on kord majas kõrvalise abita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles