Lätlased tahavad tänavale rohkem politseinikke

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti politseinikud lumesajus.
Läti politseinikud lumesajus. Foto: kllaimon.wordpress.com

Läti politseinikel on põhjust põnevusega uut aastat oodata, sest nende töötasud võivad kosuda keskmiselt 100 euro jagu – enne makse.

Nagu rääkis Läti meediale sealne politseijuht Ints Ķuzis, on riigis käimas politseinike ridade tugevdamine. Ta lisas, et arvuliselt neid ridu ilmselt tugevdada ei õnnestu, sest inimesi «pole kusagilt juurde võtta,» vahendab Dienas Bizness.

Ajakirjanike küsimusele, kas olukord politseis on pärast Pariisi terroriakte muutunud, vastas Ķuzis, et olukord muutus juba käesoleva aasta alguses esimeste terroriaktide tõttu Prantsusmaal. Nimetatud sündmused muutsid radikaalselt politseitöö korraldust, selgitas Ķuzis.

«Me mõistsime, et tuleb olla keskendunud, mobiilsed, osata kiiresti ümber häälestuda sõltuvalt olukorrast,» selgitas politseijuht.

Ta tunnistas, et maailma sündmuste kontekstis ei tunne ühiskond end turvaliselt ning seetõttu soovivad inimesed politseinikke sagedamini tänavatel näha.

Ķuzis selgitas seejuures, et Lätis on terrorioht jätkuvalt alla keskmise, kuid politsei ülesanne on stabiilsust ja turvalisust säilitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles