Tähelepanu: otsitakse jõuluvana DNA-ga vabatahtlikke

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvanade kokkutulek
Jõuluvanade kokkutulek Foto: Reuters/ScanPix

Eesti asendus- ja turvakodude pered otsivad vabatahtlikke jõuluvanasid, kes asenduskodude jõulupidudel lastele kingitusi kätte aitaks anda.

«Kas teate kedagi, kes teab kedagi, kes tunneb JÕ…UV…A? Üle Eesti on peremajasid, kus kingikott peagi kohal, aga pole punases kuues lahket habemikku, kes kuuse all lastelt salme küsiks ja kingid rõõmust säravatele tüdrukutele-poistele välja jagaks,» kirjeldas SEB Heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi otsingute põhjuseid. «Seetõttu palumegi appi kõiki neid punase kuue ja valge habemega vabatahtlikke, kes tunnevad, et neis on piisavalt jõuluvana DNA-d ja kogemust – tooks kingikotti tuppa ja kuulaks laste luuletusi, nende pead tunnustavalt paitaks.»

Jõulupeod toimuvad asenduskoduti erinevatel päevadel ja aegadel ning vabatahtlikke jõuluvanasid otsivad (sulgudes jõulupeo kuupäev):

Jõgevamaa

Siimusti lastekodu Metsatareke (23. detsembril vahemikus 11.00-12.00)

Viljandimaa

Perekodu SA (24. detsembril kell 17.00)

Ida-Virumaa

Narva Sotsiaaltöökeskus (22. või 24. detsembril, venekeelne jõuluvana)

Asenduskodu Südamepaik (24. detsembril, venekeelne jõuluvana)

Tallinn ja Harjumaa

Tallinna Lastekodu IMPU peremaja (21. või 22. detsembril)

Tallinna Lastekodu Maarjamäe keskus (18. ja 21. ja 22. ja 24. detsembril)

Tallinna Lastekodu Purde maja (22. detsembril ja 06. jaanuaril)

Tallinna Lastekodu Künni maja (24. detsembril)

Tallinna Lastekodu Nõmme pere (24. detsembril)

Tallinna Lastekodu Pihlaka peremaja (23. ja 24. detsembril)

Haiba Lastekodu (24. detsembril)

Kõigil vabatahtlikel, kes on valmis paar tundi oma aega panustama ja kasvõi ühte oma koduläheduses asuvasse asendus- ja turvakodusse jõuluvanana kinke jagama minema, palutakse hiljemalt 18. detsembriks endast teada anda e-posti aadressil info@heategevusfond.ee. Fond edastab kontakti konkreetse asenduskodu juhatajale või pereemale, kes vabatahtliku jõuluvanaga täpse kohtumisaja kokku lepib.

Seitsmendat aastat järjest on kogutud kokku pea 1000 kingisoovi vanemliku hoolitsuseta lastelt, et jõulukuu jooksul leida Jõulusoovide puu projektiga head inimesed, kes aitaksid need laste salasoovid täita. Tänaseks on annetajad 994-st kingisoovist andnud oma panuse juba 948 kingi heaks, otsitakse veel 46 päkapikku.

Tehtud annetuste eest soetatakse jõulusoovide nimekirjas olevad kingitused, pakitakse need Kaubamaja vabatahtlike poolt ära ja saadetakse kingikotid laste turva- ja asenduskodudesse. Iga lapse soov on isiklik ja kõikide laste kingitused komplekteeritakse individuaalselt. Kingipakid jõuavad lasteni jõulupühadeks.

Päkapikukontorisse on võimalus kiigata siit:

 
 

Kui päkapikud on kingituse ära pakkinud, on annetajatel võimalik jõulupuul ka vaadata, milline kingitus annetuse eest  lapse kingipaki sisse on pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles