Elron lisab Narva ja Tartu suunale uusi väljumisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rongid.
Elroni rongid. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Elron lisab uude sõidugraafikusse uus väljumisi Narva ja Tartu liinile, pärast seda saab Tallinnast Narva ja tagasi kolm korda ning Tallinnast Tartu ja tagasi üheksa korda päevas.

Elroni uus põhisõiduplaan hakkab kehtima alates pühapäevast, teatas Elron BNS-ile. «Püüame muuta sõiduplaane vastavalt reisijate soovidele ja vajadustele,» ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. Ta märkis, et Narva liini sõitjate arv on kasvanud aastaga jõudsalt ning seetõttu lisab ettevõte liinile kolmanda reisi.

«Tallinn-Tartu ekspressliinile lisasime hommikupoole uued väljumised kell 10.06 Tallinnast ja kell 9.38 Tartust,» ütles Kongo. «Uuendusena lisandub Tartu ekspressliinile Kitseküla peatus Tallinnas, seega saab Tallinnas Tartu rongi peale minna Balti Jaamas, Kitsekülas ja Ülemistel.»

Uute väljumiste lisandudes saavad reisijad sõita sõita Tallinnast Narva ja tagasi senise kahe korra asemel kolm korda päevas ning Tartusse ja tagasi üheksa korda päevas.

Idasuunal lisandub Tallinn-Tartu liinile mõlemas suunas üks reis, rong hakkab väljuma Tallinnast kell 10.06 ja Tartust kell 9.38. Ka lisandub mõlemas suunas üks reis Tallinn-Narva liinil. Rong väljub Tallinnast kell 18.32 ja Narvast kell 13.05. Õhtune Narva-Tallinn hakkab väljuma 19.13. Õhtune Tallinn-Rakvere rong hakkab väljjuma kell 21.25, et Tapale, Kadrinasse ja Rakverre oleks Tallinnast võimalik sõita ka pärast kella 21 õhtul. Seni kell 16.52 väljunud Tartu-Tallinn reis hakkab väljuma kell 17.18. Ka lisandub Tartu ekspressrongidele Kitseküla peatus ning puhkepäevadel muutuvad hommikuste Aegviidu-Tallinn reiside väljumisajad.

Edelasuunal lisandub Tallinna ja Rapla vahele üks väljumine päevas. Üks Tallinn-Türi liini reis asendatakse Tallinn-Rapla reisiga. Tallinn-Türi suunal jääb vähemaks üks reis õhtusel tipptunnil ning Türi-Tallinn suunal varahommikune reis. Puhkepäeviti asendatakse üks hommikune Türi-Tallinn reis väljumisega lõunasel ajal, mis on reisijatele sobivam. Ka ei ole edaspidi tööpäevajärgsed Tallinn-Viljandi ja Tallinn-Pärnu reisid enam kuni Lelleni haakes, vaid väljuvad eri aegadel.

Ka on endiselt sõiduplaanis kolmas reis Tallinn-Pärnu liinil suvekuudel. Kõik väljumised on käigus otserongidena ning ümber istuda ei tule. Tallinn-Pärnu rong väljub suvekuudel kell 11.49.

Läänesuunal lisandub üks reis Tallinn-Keila liinile, ettevõtte teatel väheneb nii lõunane paus tööpäeviti 40 minuti võrra. Puhkepäeviti lisandub mõlemas suunas päevasel ajal üks reis Tallinn-Paldiski liinile. Ka pääseb edaspidi Paldiskist, Keilast ja Sauelt kella 7 hommikul Tallinna ka puhkepäeviti. Õhtused väljumised Riisiperre ja Paldiskisse nihkuvad umbes poole tunni võrra hilisemaks, sealjuures muutuvad ka Tallinn-Keila lõigul rongide intervallid ühtlasemaks.

Kagusuunal lisab Elron suvekuudel nädalavahetusteks Tartu-Piusa liinile ühe väljumise. Varahommikused Koidula-Tartu ja Valga-Tartu reisid asendatakse puhkepäeviti hilisemate väljumistega. Rongid saabuvad Tartusse puhkepäeviti vastavalt kell 9.28 ja kell 8.38. Tööpäevajärgsed Tartu-Koidula ja Tartu-Valga väljumised nihkuvad varasemaks ning rongid väljuvad vastavalt kell 17.19 ja kell 17.18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles