Tuntud varas himustas kalleimaid ehteid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna oli vanas kaubamajas asuv ehtepood suletud. Kurjategija purustatud vitriiniklaas ootas väljavahetamist.
Täna oli vanas kaubamajas asuv ehtepood suletud. Kurjategija purustatud vitriiniklaas ootas väljavahetamist. Foto: Sille Annuk / Postimees

Ligi poole miljoni krooni eest kuldkette krahmas kurjategija teisipäeva õhtul kaasa Tartu vanas kaubamajas asuvast ehtepoest ning põgenes. Mehe teekonna lõpetas kiiresti teiselt objektilt appi tõtanud turvatöötaja.

Varas sisenes teisipäeva õhtul kella veerand seitsme paiku kaubamajja tagumisest uksest, astus joonelt kullapoe klaasvitriini juurde, purustas klaasi käes olnud tühja õllepudeliga, haaras vitriini alt kaks alust kõige jämedamate kuldkettidega ning pistis jooksu.

Poe põrandal võis veel tänagi näha varga vereplekke. Ilmselt vigastas mees end klaasikildude vahelt kuldkette haarates.

Pätti püüdis takistada kõrval asuva kellapoe müüja. Põgenik lõi aga mehel kulmu lõhki ning pääses haardest. Edasi jooksis ta tuldud teed pidi majast välja.

Kõik see kestis vaid hetke, kinnitas kullapoe müüja, kes palus oma nime leheveergudelt välja jätta.

Mööda hoove ja tänavaid

Turvafirma G4S ekipaaž aitas parasjagu sulgeda Turu 1 pangakontorit, kui operaatorilt saabus teade, et agressiivne varas põgeneb mööda Aleksandri tänavat.

Kahest turvatöötajast üks – Konstantin Krehhov – hüppas autosse ning sõitis asja uurima.

Aleksandri tänavas märkas Krehhov, et kirjeldusele vastav mees põgenes majade vahele sisehoovi. Turvamees peatas auto ning asus kahtlusalust joostes jälitama.

Jooks vältas üsna mitu minutit. Krehhov sai põgeniku kätte Turu 8 spordihoone juures ning väänas mehe külili. Rüseluses lendas asfaldile ka poest varastatud kuld.

Turvamees palus kõrvalseisjatel kutsuda politsei ning patrull saabus kahe-kolme minutiga. Edasi toimetati kahtlusalune arestimajja. Politsei korjas asfaldilt kokku ka väärtuslikud ehted.

«Enamasti lahenevad sellised juhtumid sõnadega ning maadelda ja kakelda pole tarvis,» selgitas Krehhov. Purjus kurjategija aga ei allunud turvamehe korraldustele.

Vana tuttav

Krehhovi sõnul kinnitasid politseinikud, et kinni peetud mees on neile tuttav. Tartu Postimehe andmetel on tegemist varem korduvalt kriminaalkorras karistatud Roman Karpuhhiniga (37), kes vabanes viimati vanglast alles tänavu oktoobris.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina märkis, et kuriteos kahtlustatav paigutati 48 tunniks arestimajja. Täna esitab prokuratuur kohtule taotluse mehe vahistamiseks kuni kuueks kuuks. Kriminaalmenetlust on alustatud süüteokatse ning varguse paragrahvi alusel.

Karpuhhinit on varem kriminaalkorras karistatud üheksal korral, seda peamiselt varguste eest.

Poel on lootus varastatud ehted kätte saada. Siiski alles pärast seda, kui politsei on teinud vajalikud uurimistoimingud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles