Ušakovs: Koosmeel peaks olema Läti valitsuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nils Ušakovs
Nils Ušakovs Foto: SCANPIX

Peamiselt Läti venekeelse elanikkonna huve esindav Koosmeel peaks kuuluma Läti valitsusse, teatas Riia linnapeast erakonna liider Nils Ušakovs täna.

Ušakovs ütles, et valitsusse peaksid lisaks Koosmeelele kuuluma ka senised võimuerakonnad Ühtsus ning Roheliste ja Talurahva Liit. Selline võimuliit austataks valijate tahet, märkis Ušakovs.

Ušakovs lisas, et möödunud nädalal tagasiastumisest teatanud Läti peaministri Laimdota Straujuma valitsust ei juhtinud mitte Straujuma vaid Roheliste ja Talurahva Liit. Samuti väitis Ušakovs, et ka tulevases valitsusliidus kuuluks juhiroll just viimasele erakonnale.

Ušakovsi sõnul on Koosmeel valmis koalitsioonikõnelusteks. Samas on praegused koalitsioonipartnerid eesotsas Ühtsusega kinnitanud, et Koosmeelega nad valitsust ei moodusta.

«Ma võtan seda suure tunnustusena,» kommenteeris Ušakovs Ühtsuse väidet, et nemad Koosmeelega ühte valitsusse ei lähe.

Koosmeel kogus küll viimastel parlamendivalimistel kõige rohkem hääli (erakonnal on sajaliikmelises seimis kõige rohkem ehk 24 kohta - toim) ja erakond on alates 2009. aastast olnud võimul Riias, kuid sellele vaatamata pole erakond kunagi kuulunud valitsusse.  

Läti president Raimonds Vējonis peab praegu parlamendierakondadega läbirääkimisi uue valitsuse moodustamiseks. Esimene kõnelusvoor möödunud nädalal aga lõunanaabritele uut valitsust veel ei toonud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles