Londoni ja Sydney investorid ostavad gaasitrassi- ja katlamajaoperaatori

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adven Eesti koostootmisjaam.
Adven Eesti koostootmisjaam. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eestis lokaalseid gaasitrasse ja katlamajasid opereeriv Adven sai uue omaniku kui seni Eestis, Soomes ja Rootsis tegutsenud ettevõtet omanud Rootsi investor EQT müüs firma kahele globaalse haardega investeerimisfirmale, Londonis baseeruvale Infracapitalile ja Sydney peakorteriga AMP Capitalile.

Wallenbergide dünastia asutatud EQT ostis Adveni kolm aastat tagasi. Mullu ulatus kolmes riigis tegutseva Adveni müügitulu ilma makse, intresse ja amortisatsiooni arvestamata (EBITDA) 30 miljoni euroni. Ettevõte annab tööd 215 inimesele.

Eestis haldab Adven maagaasivõrke mitmes linnas, nagu näiteks Tartus, Haapsalus, Maardus ja Jõhvis, aga ka mujal asustatud keskustes. Lisaks opereerib ettevõte katlamaju ja kaugküttevõrke Tallinnas, Harjumaal, Lõuna- ja Ida-Eestis.

Viimasel kolmel aastal on Adven investeerinud keskkonnasõbralikesse energialahendustesse kokku üle 120 miljoni euro, teatas ettevõte pressile.

AMP Capitali infrastruktuuri-investeeringute juhi Boe Pahari sõnul on energiasektor tänu kasvupotentsiaalile AMP Capitali üks põhilisi fookusvaldkondi. «Adven sobib suurepäraselt AMP Capitali portfelli tänu oma atraktiivsele riski- ja tootlusprofiilile ning kasvuperspektiivile,» ütles ta.

Pooled ei ole teatanud tehingu väärtust. Tehing loodetakse lõpule viia jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles