Tallink laseb «häkkerid» oma valmiva laeva kallale

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki valmiv LNG-laev
Tallinki valmiv LNG-laev Foto: AS Tallink Grupp

Tallink Silja laseb innovaatilised ettevõtjad, start-up-id, arendajad ja disainerid oma valmiva laeva kallale, et leida selle jaoks värskeid teenuseid ja tehnoloogiaid.

Täpsemalt kuulutas ettevõte välja innovatsioonivõistluse, mis päädib 12.-14. veebruaril kahel laeval toimuva hackathon'iga , kus 30 parima idee esitajat asuvad reisijate rollis olles arendama teenuseid, mis peaksid parandama klientide reisikogemusi ja suurendama müüki.

«Laev on iseenesest innovaatilisi  lahendusi täis, seda nii tehnoloogia kui teenuste mõttes. Mida me tahame siis teha, on pakkuda läbi tehnoloogia veelgi paremaid kliendikogemusi. Loodetavasti saab hackathon'il laekuvaid uusi ideid kasutada ka meie teistel laevadel,» ütles Tallink Silja Oy tegevjuht Margus Schults.

Ettevõte lubab võistlusest osavõtjaile ligipääsu ka andmeile ja ressurssidele, mis tavapärases olukorras oleks avalikkusele kättesaamatu - alates laeval tehtavate ostude dünaamikast ja reisijate profiilidest ning lõpetades laeva GPS- ning mereinfosüsteemi andmetega.

Tegemist on ühega paljudest üritustest soomlaste ellu kutsutud rahvusvahelisest Industryhack sündmuste seeriast, kus suurettevõtted otsivad ja loovad koostöös arendajate ja idufirmadega uusi lahendusi.

«Oleme initsiatiivi ellu kutsunud eelkõige uut, 2017. aastal valmivat LNG-kiirlaeva silmas pidades. Uus kiirlaev on tehnoloogilises mõttes absoluutne tippklass ning soovime ka reisimiskogemuse sellel laeval muuta tänapäeva tehnika võimalusi kasutades erakordseks. Loodame, et oma ala asjatundjad annavad meile seejuures väärtuslikku nõu,» märkis Tallinki pressiesindaja Luulea Lääne.

Avaldusi võistlusel osalemiseks saab esitada kuni 8. jaanuarini ürituse Hack the Ship lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles