Jõulude eel ilmub poelettidele arvukalt uusi tooteid

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aura alkoholivabad glögid.
Aura alkoholivabad glögid. Foto: Tootja foto

Veel napilt enne jõule on poelettidele lisandunud mitmeid uusi tooteid Balbiinolt, Epiimalt, A. Le Coqilt, Kochilt ja Premialt.

Laktoosivaba jäätis

Foto: Tootja foto

Kodumaine jäätisetootja AS Balbiino hakkas jäätisesõprade soovil valmistama laktoosivaba koorejäätist Albiino. «Eesti jäätisesõbrad on viimasel ajal meile üha rohkem kirjutanud palvega valmistada laktoosi- ja gluteenivabasid jäätiseid. Oleme viimastel aastatel just kliendikirjadest ammutanud mitu jäätisevalikut puudutavat head ideed, nii et soovitused Balbiino toodete osas on enam kui teretulnud,» ütles Balbiino turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolk.

Laktoosivaba Albiino sarnaneb maitselt ja tekstuurilt klassikalisele vanillimaitselisele koorejäätisele. Balbiino valmistab laktoosivaba jäätise kodumaisest koorest, lõhustades selleks koores sisalduva laktoosi ehk piimasuhkru. Jäätise tootmine toimub kontrollitud keskkonnas, kus on välistatud toote kokkupuutumine laktoosiga. Albiino 480 grammi kaaluv perejäätis on saadaval liitrises pakendis.

Eestimaine Gouda juust

Eesti juustu- ja võitootja Epiima tootevalik täienes kohalike juustumeistrite retsepti järgi valmistatud ning mitme kuu jooksul laagerdunud Gouda juustuga.

Foto: Tootja foto

Juustumeistri Uno Saksa sõnul on algselt Hollandist pärit Gouda juustul maailmas väga palju retsepte, mis erinevad üksteisest nii koostise, kuju kui laagerdusaja poolest. «Epiima Põltsamaa meiereis valmiva Gouda juustu retsept on välja timmitud eestlaste maitse-eelistusi silmas pidades,» selgitas Saks ning lisas, et juustu iseloomustab koorene konsistents, millel on kerge puuviljane järelmaitse.

Gouda juustu kaheksanädalane valmimisprotsess saab alguse kodumaise maapiima kogumisest. «Peale piima kontrollimist ja pastöriseerimist jõuab see juustukatlasse, kus kasutame spetsiaalseid juuretisi ja laapfermenti,» kirjeldas Saks ning lisas, et olles saavutanud õige happesuse, villitakse juustud vormidesse, tõstetakse soolvette ning pannakse laagerduma.

Alkoholivaba glögi

A. Le Coq üllatab jõuluajal alkoholivaba glögiga, mis sisaldab õuna- ja mustasõstramahla. Joogile lisavad jõuluhõngu ja vürtsi nelk, kaneel, kardemon ning vanill. Glögi maitsebukett tuleb paremini esile kuumalt, maitse järgi võib lisada kuivatatud puuvilju ja mandlilaaste. 

Uus Aura glögi on poelettidel saadaval 1-liitrises kartongpakis. Toote orienteeruv hind on 1,19 eurot. 

Foto: Tootja foto

Kochi glögi ja porter

Kochi käsitööõlled valmivad õllemeistri Enn Kärblase käe all Kochi Trahteri pruulikojas. «Kochi porter on maitselt kergelt veinilaadne ning samas vürtsine ja soojendav. Selle aasta Porter on eelmise aasta omast kuivem. Õlles on tunda küpsete puuviljade maitset, mida rõhutavad kohvi ja mõrushokolaadi bukett. Õlle järelmaitses domineerib röstitud linnaste mõrusus ja vürtsikus,» kirjeldas Kärblane.

Kochi Porter Eripruuli valmimisel on kasutatud vett, heledaid odralinnaseid, värvilinnaseid, röstitud linnaseid, suitsutatud linnaseid, humalat ja õllepärmi. Toote orienteeruvaks hinnaks on 1,9 eurot.

Kochi sortimenti lisandus ka glögi, mille valmistamisel on kasutatud Hispaania viinamarjaveini, ehtsat rummi ning naturaalseid vürtse. Glögi on naturaalne ning prii lõhna- ja maitsetugevdajatest.

Rakvere lähistel Eesti liköörimeistrite poolt valmistatud Koch glögi on lisaks liitrisele klaaspudelile saadaval ka 1,5-liitrises veinipakendis. Liitrise glögi orienteeruvaks jaehinnaks on kuus eurot, Bag in Box veinipakendis glögi hind jääb üheksa euro juurde.

Foto: Tootja foto

Maahärra praekartulid

Premia tõi Maahärra kaubamärgi all turule koduse hõnguga sügavkülmutatud praekartulid, mis sobivad koheseks praadimiseks.

«Praekartulid on paljudes kodudes kindlasti väga levinud, kuid nende valmistamine alates koorimisest kuni piisava krõbeduse saavutamiseni on küllaltki aeganõudev. Maahärra sügavkülmutatud praekartulid valmivad mõne minutiga ja aitavad säästa väärtuslikku aega,» ütles Premia brändijuht Ivo Vinogradov.

Foto: Tootja foto

Maahärra sügavkülmutatud praekartulid on saadaval 500-grammises pakendis ja neid võib valmistada nii pannil, ahjus kui ka fritüüris.  Kartulite orienteeruv hind jääb 1,5 – 1,7 euro vahemikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles