Kohus võttis Vantaa raudteejaamas ohvrit tulistanud eestlase vahi alla

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lehtikuva / Scanpix

Soome Vantaa kohus võttis täna eeluurimise ajaks vahi alla eestlase, keda politsei kahtlustab rahvuskaaslase tulistamises novembri lõpus Vantaa Myyrmäe raudteejaamas, teatas MTV.fi.

Politsei tabas 32-aastase mehe eelmisel reedel Lahtis. Soome politsei juhtivinspektor Kimmo Hyvärinen Postimehele, et kinnipeetud mees on Eesti kodanik.

«Me oleme ta üle kuulanud ning mees on tunnistanud, et ta tulistas 30. novembril Vantaa raudteejaamas kaks korda 25-aastast meest. Tulistamiseks kasutatud pumppüss on endiselt kadunud. Kinnipeetud mees küll andis meile asukoha, kuhu ta relva peitis, kuid seal relva paraku ei olnud,» rääkis Hyvärinen.

Juhtivinspektori sõnul oli politseil kohe tulistamise järel teatud informatsiooni kahtlusaluse kohta, kuid tabada õnnestus ta alles kaks nädalat pärast juhtumit, kuna kahtlusalune tegi kõik, et ennast politsei eest varjata.

Soome politsei teatas kahtlusaluse nime ka Eesti kolleegidele, juhuks, kui ta oleks põgenenud Eestisse.

«Samas ei pidanud me olemasoleva informatsiooni põhjal mehe Eestisse põgenemist tõenäoliseks. Nii tulistaja, ohver, kui ka kolmas tulistamisjuhtumiga seoses vahi all olev mees on küll Eesti kodanikud, kuid nad on kõik elanud juba pikemat aega Soomes. Seetõttu ei olnud meil mehe tabamiseks tarvis teha Eesti kolleegidega igapäevaselt koostööd,» ütles Hyvärinen.

Politsei kahtlustab meest raskes kallaletungis ja tulirelvakuriteos. Prokurör taotleb kohtult mehe vahistamist homme.

Tulistamine toimus Vantaa Myyrmäe raudteejaamas 30. novembril kella 17.30 ajal. Pumppüssist lasti ohvrit kaks korda. 25-aastane eestlane toimetati sündmuskohalt haiglasse, kus ta viibib siiamaani. Politsei pidas juhtunuga seoses kinni 31-aastase eestlase, kelle kohus on praeguseks vahi alla võtnud.

Postimehele teadaolevalt viis tulistamiseni eri grupeeringute omavaheline arveteklaarimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles