Timo Tatar: kliimaleppe mõjud Eesti energiapoliitikale

Timo Tatar
, majandusministeeriumi energeetika osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Tatar.
Timo Tatar. Foto: Erakogu

Kui hakkab toimima Euroopa heitmete kaubanduse süsteem ning ühine energiaturg, annab see tööd Eesti inimestele, võimaldab asendada elektrijaamades fossiilsed kütused madala kvaliteediga puiduga ning säilitada Eesti energeetilise sõltumatuse, kirjutab majandusministeeriumi energeetika osakonna juhataja Timo Tatar

Esimest korda ajaloos suutsid enam kui 190 riigi esindajad kokku leppida ühises eesmärgis liikumaks puhtama keskkonna ja tõhusama majanduse poole, lootuses ära hoida kliimamuutustega kaasnevaid looduskatastroofe ning organiseeruda tegevustes kliimamuutusega kohenemisel. Kuipalju iga riik eesmärgi täitmiseks panustab, jääb aga iga liikmesriigi oma südametunnistusele.

Eestis on juba siit-sealt kostnud hääli, et nädalavahetusel Pariisis sepistatud kokkulepe tähendab surmahoopi Eesti põlevkivitööstusele ning on saabunud viimane aeg kirkad tuulikuteks taguda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles