Põleng seiskab Vincomi tootmise vähemalt nädalaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuli levis höövelpingi halli kõrval olevasse saepuru kogumise punkrisse ja ventilatsiooni kaudu tsehhiruumi.
Tuli levis höövelpingi halli kõrval olevasse saepuru kogumise punkrisse ja ventilatsiooni kaudu tsehhiruumi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Teisipäeva öösel oli osaühingu Vincom puidutööstuses tulekahju, mis peatab töö tõenäoliselt jõulupühadeni.

Teisipäeval kell 00.55 teatati häirekeskusele tulekahjust Suure-Jaani vallas Kõidama külas asuvas puidutööstuses. Sündmuskohale sõitsid päästjad Suure-Jaanist ja Viljandist. Kui nad kohale jõudsid, põlesid höövelpingi hallis ventilatsioonitorudest alla kukkunud õhupuhastusfiltrid ja saepuru, tuli oli levinud halli kõrval olevasse saepuru kogumise punkrisse ja ventilatsiooni kaudu tsehhiruumi. Kustutustööd lõpetati kell 4.36. Päästetööde juhi esialgsel hinnangul oli höövelpingis hõõrde tagajärjel tekkinud säde, mis punkrisse sattudes süütas saepuru.

Vincomi juhatuse liige Jaanus Heile selgitas, et õnnetus juhtus töö ajal, sest hööveldamisgraafik hõlmab 24-tunnist tööd. «Tänu meie töötajate ja päästeameti kiirele tegutsemisele püsis tuli filtris ja edasi hoonetele ja nendes olevatele seadmetele ei levinud. Kahjustada saigi ainult saepurufilter, mis on väljaspool tootmishooneid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles