Aastavahetus Vabaduse platsil saabub superstaaride ja efektse ilutulestikuga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetus Vabaduse väljakul.
Aastavahetus Vabaduse väljakul. Foto: Viktor Burkivski

Juba traditsiooniks saanud aasta ärasaatmine ja uue aasta vastuvõtt Vabaduse platsil tuleb tänavu üllatusterohke ning meeldejääv. Ilutulestiku ning video-mapping'u kõrval pakuvad rohkelt emotsioone «Eesti otsib superstaari» telesaates osalejad ja hooaja võitjad.

Tallinna Kesklinna vanem Alar Nääme leiab, et aastavahetuse tähistamine linna keskväljakul sõprade seltsis head muusikat kuulates ja ilutulestikku nautides on saanud oodatud ja rõõmsaks rahvapeoks. «Aastavahetuse pidustuste traditsioon Vabaduse väljakul jätkub ning saab aasta-aastalt juurde järjest huvitavamaid nüansse. Tänavu näiteks annab sündmusele efektsust ning uut hingamist video-mapping,» lisas Nääme.

Õhtu algab Vabaduse platsil kell 22.45 Erkki Sarapuu juhtimisel. Tuntud raadio- ning telesaate juht mängib muusikat ning tutvustab põgusalt eesootavat õhtut.

Foto: Erik Prozes

Tund enne südaööd alustavad esinemisega «Eesti otsib superstaari» saate võitjad ning saates osalejad ning edukat tähelendu teinud Ott Lepland, Liis Lemsalu, Gertu Pabbo ning Karl-Erik Taukar. Nende pea tunniajane kontsert toob publikuni artistide parimad palad läbi aegade.

Foto: Erlend Štaub

Superstaaride kontserdile järgneb veidi enne keskööd algav video-mapping, mille käigus projitseeritakse Vabaduse väljak 10 majale efektne videoinstallatsioon. Mapping'u idee autor ning üks teostajatest on tallinlastele tuntud skulptor Elo Liiv.

Uus aasta saabub ilutulestikuga, mis kestab 10 minutit ja 10 sekundit. Ilutulestiku laskeala on  Harju mäel ning see on Hansa Ilutulestikud kunstilise juhi ja kujundava pürotehniku Sami Tammi sõnul üles ehitatud «VAUUU» efektile. Tammi lisas, et ilutulestiku teeb eriliseks see, et kasutatakse parimat tehnikat ning töö teostavad väga suure kogemustepagasiga pürotehnikud. Juba see tagab publikule nauditava tuleetenduse. «Tekitame eri vaatepiltide vahele suurtest ilutulestikupommidest nii-öelda vahefinaalid… Taevasse lennutame 6348 lasku, mis avanevad taevalaotuses erinevateks efektideks. Pakume tallinlastele maailmaklassi aastavahetuse šõud,» lisas Tammi. Tammi on tänavu efektseid ilutulestiku vaatemänge korraldanud Hannoveris, Saksamaal, Berliinis ning Macaus.

Foto: Viktor Burkivski

Hinnanguliselt külastab aastavahetuse pidu Vabaduse platsil ligi 10 000 inimest. Sündmuse ajal tagab avalikku korda turvafirma OÜ Meeskond Security. Turvalisuse kaalutlustel palume Vabaduse väljakule tulles pürotehnika ja klaastaara koju jätta, sest rahvamassis ja peomeeleolus võivad need osutuda ohtlikuks nii omanikule kui ka ümbritsevatele inimestele!

Autojuhtidele meeldetuletuseks, et liiklus Vabaduse platsi ümbruses on 31. detsembril ajavahemikul kell 23.30-00.30 ümber korraldatud. Kaarli puiestee on liikluseks suletud alates kell 23.30 kuni kell 00.30. Komandandi tee on suletud kell 21.30 kuni kell 00.30. Liiklus on avatud vaid ühistranspordile (v.a taksod) ning operatiivteenistuste sõidukitele. Sõidukijuhtidel palume kinni pidada liiklust reguleerivatest märkidest ning reguleerijate märguannetest.

Sündmus Vabaduse platsil lõpeb orienteeruvalt kell 01.00 Erkki Sarapuu muusikavalikuga.

Sündmust korraldab Tallinna Kesklinna Valitsus ning see on kõikidele tasuta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles