Igas maakonnas otsitakse Eesti visiooni

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengufondi juht Ott Pärna.
Arengufondi juht Ott Pärna. Foto: Mihkel Maripuu

Arengufon korraldab novembri lõpus koostöös Teeme Ära - Minu Eesti meeskonna ja kohapealsete organisatsioonidega maakondade visioonipäevad Meie Eesti 2018.

Kõigis Eesti maakondades kutsuvad kohalikud eestvedajad kokku ärksad ja tegusad inimesed, et Arengufondi eestvedamisel loodava Kasvuvisiooni 2018 teemad läbi arutada ning omalt poolt lahendusi pakkuda.

27. novembri mõttetalgutel löövad kaasa ka eesti kogukonnad välisriikides, teatas Arengufond.

Eesti Arengufond korraldab detsembri alguses lisaks eelmainitule veel kaks foorumit, et laiemas osalejate ringis läbi arutada ja kokku võtta aasta jooksul tehtud analüüsid, välja töötatud ettepanekud ja visioonid Eesti majanduse tulevikust.

6. detsembril koguneb noortefoorum Eesti tegijad 2018, kus tulevased noored liidrid oma tulevikuvisiooni läbi töötavad.

7. detsembril võetakse aasta jooksul tehtud töö kokku Eesti tuleviku foorumil, kus osalevad ka maakondade visioonipäevade ja noortefoorumi esindajad.

Nii visioonipäevade kui kahe foorumi eesmärk on leida vastus küsimusele, millisena tahame näha Eestit aastal 2018 ning millised sammud meid soovitud sihini viiks.

Kasvuvisiooni tegemine on fondi teatel esmakordne ettevõtmine, kus seotakse eri valdkonnad Eesti majanduse tuleviku kontekstis tervikuks.

Arengut mõjutavate võtmevalikute kogum haarab lisaks majandusele ka riigivalitsemise, ühiskonna väärtussüsteemi, välispoliitika, hariduse ning talentide sisserände teemasid.

Arengufondi juhi Ott Pärna sõnul on Eesti majanduse suurim väljakutse selle lihtsakoelisus ja vähene rahvusvahelisus.

«Paradoksaalselt ei peitu lahendused pelgalt majanduspoliitikas. Neid tuleb otsida laiematest teemade ringist, mis majandusarengut mõjutavad.»

Aasta jooksul on kasvuvisiooni loomisel kaasa töötanud ligi 300 inimest, millele nüüd, aasta lõpu foorumitega tublisti lisa tuleb.

Aasta lõpuks on arengufondi hinnangul tekkinud seeläbi terviklik visioon, mis annab aluse edasiseks debattideks, otsusteks ja tegudeks.

Eesti Arengufond on riigikogu mõttekojana 2007. aastast seire suunal analüüsinud Eesti erinevate majandussektorite ja valdkondade konkurentsivõimet ja läbilöögivõimalusi rahvusvahelisel areenil.

Senitehtud seiretöö on tõestanud, et Eesti uueks arenguhüppeks on vaja senisest erinevat lähenemist, uusi ideid ja lahendusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles