Kasutajate nõuanded: äpid ja automaatvärskendused telefonis – kuidas nendega tegutseda?

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keegi ei taha, et muidu töökorras ja võimekas telefon jääks mälupuudusel niisama vedelema - seetõttu on hea teada mõningaid kavalusi telefoni mälumahu hooldamisel.
Keegi ei taha, et muidu töökorras ja võimekas telefon jääks mälupuudusel niisama vedelema - seetõttu on hea teada mõningaid kavalusi telefoni mälumahu hooldamisel. Foto: TeliaSonera

Tänapäeval ei saa enam keegi telefonis mööda äppidest – on ju tegu nii mugava ja kiire võimalusega pääseda ligi uuele infole, suhtlusvahenditele, mängudele ja muule vajalikule. Samuti on tore, kui alati ei pea ise midagi tegema ning telefonis toimuvad uuendused ise, automaatselt. Sellel on aga ka oma varjukülg, kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark.

Ilmselgelt muudab iga iseseisvalt tööle hakanud uuendus telefoni aeglasemaks ning paneb selle kasutaja proovile, jagab Digitark kasutajate saadetud nõuandeid: Samuti on äppidega – hoogsalt mälumahtu kasutades võib nende kasutegur hoopis väheneda.

Mida siis näiteks äppide puhul ette võtta tasub? Kindlasti ei tasu uute huvitavate äppide puhul nende allalaadimisega hoogu minna, soovitavad Digitarga lugejad – iga telefoni tõmmatud/seadistatud lisavidin täidab omakorda nii mälumahtu kui ka aeglustab seeläbi telefoni.

Esmalt soovitavad äppidega igapäevaselt oma telefonis kokkupuutuvad kasutajad tõmmata telefoni vaid neid äppe, mida tõesti vajad ning pidevalt kasutad. Oleneb kasutajast – arvamused jagunevad seinast seina selles osas, kui tihti võiks oma telefoni kriitilise pilguga üle vaadata.

Mõningad äpid uuendavad end kindla aja tagant iseseisvalt, mis on iseenesest tervitatav, kuid samas toob kaasa telefoni aeglustumise ning kuhjab infokogumit.

Kindlasti ei tasu vanu äppe lihtsalt telefoni seisma jätta – kuna nende telefoni tõmbamine on imelihtne, on mõistlik ebavajalikuks osutunud äpid sealt ka kustutada. Ka piltide ja muude lisavidinate kohta käib sama nõuanne – ladusta telefonis vaid seda, mida tõesti vajad. Ülejäänu paiguta telefonist turvaliselt mujale ümber, näiteks Suhtluse Pilve, Dropboxi, Google Drive'i või mujale pilvekettale, mis on mugav ja turvaline.

Sama lugu on erinevate uuendustega. Juba uut telefoni soetades tee endale selgeks, mida toodetud ning algseadistatud telefon sisaldab. Vajadusel küsi nõu ning abi targematelt seadistatu uuendamise osas.

Loe täispikka lugu kasutajate soovitustest Digitagast.

23. novembril ilmus Digitarga 1000. artikkel pealkirjaga "Kuidas elada telefoniga, mille väike mälumaht jääb kasvanud vajadustele jalgu?", mille raames palus Digitark lugejail jagada ka enda kogemusi ja soovitusi. Kokku sai tehnoloogiaportaal 101 põhjalikku, nõuannetest tulvil e-kirja, mille põhjal jagame nüüd soovitusi ka teile.

Tutvu telefonisoovitustega Digitarga kingikalendris:

Sirvi kõiki Digitarga kingisoovitusi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles