PETA saadab Calais` migrantidele karusnahkseid kasukaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasukad
Kasukad Foto: SCANPIX

Peakorteriga Ühendkuningriigis tegutsev loomakaitseorganisatsioon PETA teatas, et saadab Prantsusmaa Calais`migrantidelaagrisse «uus džungel» karusnahkseid kasukaid.

PETA edastas, et seal elavad sisserännanud on pärit sooja kliimaga maadest, kuid Prantsusmaa põhjaosas võib talvel väga jahe olla ning selle tõttu vajavad põgenikud kasukaid, edastab BBC.

«Need inimesed, kes on Euroopa kliimas esmakordselt, ei suuda sealset talve ilma väga soojade riieteta üle elada. Nad on seal ainus inimgrupp, kellel on õigus kasukaid kanda,» seisab loomakaitsjate teates.

PETA annetab pagulastele 100 kallihinnalist karusnahkset kasukat ning kümneid paare täisnahast talvesaapaid. Lisaks saadetakse väiksem kogus kasukaid ja saapaid süürlaste laagritesse Süüria naaberriikides.

Prantsusmaal Calais`on tuhandeid Aafrikast ja lähis-Idast saabunud põgenikke, kelle eesmärgiks on jõuda Briti saartele.

«Me ei saa enam neid rebaseid, minke, lehmi, koeri ega teisi loomi, kes on naha pärast tapetud, ellu äratada, kuid me saame aidata nende loomade nahkade abil migrante ellu jääda,» nentisid loomakaistjad.

PETA teatel on migrantidele antavad kasukad neile annetanud inimesed, kes on loobunud nende kandmisest eetilistel põhjustel ja soovivad, et need kasukaid ei oleks uhkeldamiseks, vaid neid kannaksid need, kellel on vaja sooja. Nagu näiteks kodutud ja migrandid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles