Telekanal Kanal 1+ paneb pillid kotti

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Televiisor. Teler. Graffity Tallinnas.
Televiisor. Teler. Graffity Tallinnas. Foto: Hendrik Alla

Seoses probleemidega partnersuhetes kaabeltelevisiooni operaatoritega lõpetab Baltic Media Alliance Ltd. (BMA) telekanali Kanal 1+ projekti, teatab BMA oma pressiteates.

Baltic Media Alliance Ltd. lõpetab alates 01.01.2016.a. telekanali Kanal 1+ signaali edastamise. Otsuse põhjuseks on asjaolu, et kaabeltelevisiooni operaatorid Starman ja Elion ei täitnud varem sõlmitud kokkuleppeid ning ei taganud telekanalile nende poolt lubatud mahus kättesaadavust oma pakettides, kuigi BMA poolt eelnevalt läbi viidud küsitlused ja tele-uuringute analüüsid näitasid auditooriumi märkimisväärset huvi Kanal 1+ pakutava sisu vastu. Probleemiks ei olnud rahalised suhted, sest BMA andis Kanal 1+ signaali kaabeltelevisiooni operaatoritele tasuta.

BMA väljendab oma kahetsust, et selline Starmani ja Elioni poolne ärieetika rikkumine võtab eesti televaatajatelt uue telekanali vaatamise võimaluse ja piirab audiovisuaalsete teenuste vaba turu toimimist.

Postimehe palvel kommenteerib teemat Eesti Telekomi televisiooni ja multimeedia grupi hankejuht Toomas Luhats

Elionile ei ole laekunud ametlikku ülesütlemist kanali 1+ kohta. Samuti pidi täna kell 13:40 aset leidma kohtumine, arutamaks kanali 1+ edasist arengut. Meil tuleb selline süüdistus praegu väga suure üllatusena, seda enam situatsioonis, kus Elion on edastanud BMAle üksikasjaliku lepingu projekti, millistel tingimustel ja kuidas me oleme nõus kanalit edastama.

BMA on siiani venitanud allkirjastamisega ning ei ole andnud kuidagi märku ka mõttest kanal sulgeda. Loeme seda uudist praegu Teie meilist – mõistagi tekitab see küsimuse ka meile partnerlussuhte iseloomust. Ärieetikat rikub hetkel BMA.

Kommenteerib Starmani kommunikatsioonijuht Kristi Reiland

BMA selline pressiteade tuleb meile üllatusena, kuna läbirääkimised kanalite edastuse osas on meil alles pooleli ja selles esitatud väited ei vasta tõele.

Starman on edastanud antud kanalit oma võrgus juba alates 23. novembrist ja BMA poolt ei ole Starmanile edastatud ametlikku kanali lõpetamise teadet. Seega Starman ei ole rikkunud ühtegi kokkulepet ning on kinni pidanud ärieetikast. BMA ei paku kanaleid «tasuta», vaid müüb kõiki oma edastatavaid kanaleid ühtse paketina. Meil kõigil on ühine soov - pakkuda televaatajatele mitmekülgset meelelahutust ja loodame, et sama soov on ka BMAl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles