Väike kool annab suurtele eeskuju

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eile hommikul, kohe pärast ujumistundi Auras tuli Unipiha algkooli õpilaskond pea täiskoosseisus SEB pangakontorisse, et oma mündivarud Toidupanga annetuskasti puistata.


Kõik sai alguse sellest, et Unipiha kooli õpetajatel Lembit ja Eha Jakobsonil oli lastelastele kogutava rahaga savipõrsas täis saanud ja tahtis enne euro tulekut tühjendamist. Paar nädalat tagasi tegid nad ka kooli 16 õpilasele üleskutse mündid kokku koguda, et need siis kõik koos kogumiskasti annetuseks viia.

Isadepäeval tühjendasid ka papad oma taskud kõlisevast ja andsid oma panuse laste purkide-karpide täitmiseks.

Pangas kogunesid 13 õpilast tihedasti ümber tünni ning kiirelt kadus kogutud metallraha purki – ja ikka nii, et iga laps sai oma käega puistata. Kokku annetati 1102.50 krooni, münte oli ligi viis kilo.

Mündikampaania koordinaator Kaia-Kaire Hunt rääkis, et üleskutseid münte annetada on teinud teisedki koolid, kuid kõik ei ole endast alati teada andnud.

Seda, kui palju praeguseks Toidupanga rahatünnidesse on kogunenud, veel teada ei ole, sest tühjendatakse neid alles siis, kui nad päris täis saavad. Praeguseks ühtegi anumat veel tühjaks teha pole vaja olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles