Kanep ja ecstasy: Eesti harrastusjalgpallurid põrusid dopingukontrollis

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingukontroll.
Dopingukontroll. Foto: SCANPIX

JALGPALL. 11. oktoobril üllatasid Eesti tugevuselt neljandas jalgpalliliigas mängivaid mehi nende kohtumisele saabunud dopingukütid. Põhjus sai õige pea selgeks: jalgpalliliitu saabunud konkreetse ja põhjaliku materjali põhjal korraldatud kontroll tõi ilmsiks lausa nelja Tallinn C.F. võistkonna palluri positiivse proovi, kusjuures kõigil juhtudel oli tegu narkootiliste ainetega. Postimehele teadaolevalt tuvastati uriiniproovist kahel mängijal metüleendioksüamfetamiini ehk ecstasy't ning kolmel mängijal lubatust kõrgem kanepi tase.

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) kinnitas, et koostöös Eesti Antidopinguga (EAD) tehti 11. oktoobril toimunud II liiga ida/põhjapiirkonna mängul sihttestimine, mille käigus kontrolliti kaheksat Tallinn C.F.-i võistkonna mängijat. Testivastused saabusid 12. novembri õhtul, EAD distsiplinaarkolleegium kogunes 16. detsembril. Karistusi – mängukeelu pikkust – ei tohi ei EJL ega EAD veel avaldada, kuid arvestades hiljuti karmistunud dopinguvastaseid reegleid võivad need jääda kahe aasta kanti.

Kui ecstasy puhul kehtib dopingutestis nulltolerants, siis kanepiga see nii pole, vaid on lubatud kuni 180 ng/mL kohta. Positiivne testitulemus tähendab, et see piir pidi olema selgelt ületatud.

«Tallinn C.F.-i meeskond palub vabandust spordiüldsuselt antidopingualaste reeglite rikkumise eest. Tallinn C.F.-i meeskonnas valitseb igasugune nulltolerants sellise käitumise kohta. Klubi eemaldab reegleid rikkunud mängijad meeskonnast. Mängijad tunnistavad oma süüd ja võtavad karistuse omaks. Mõistame, et narkootilistel ainetel ei ole spordis, ka harrastustasemel kohta, ja oleme meeskonnast vastavad mängijad eemaldanud. Hindame EJLi ja EAD tööd ja koostööd mõlema organisatsiooniga selle juhtumi lahendamisel kõrgelt,» märkis Tallinn C.F.-i juhtkond oma avalduses.

Postimehe andmetel andsid positiivse proovi Kevin Arike, Kevin Ingermann, Henry Niinlaub ja Jevgeni Berdinskih. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles