TV3 video: tarbijakaitseamet tahab näha Go Adventure'i pangaväljavõtet

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hurghada.
Hurghada. Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseamet võttis luubi alla tuntud reisikorraldaja Go Adventure'i, kuna viimane ei suuda klientidele tühistatud reiside eest raha tagasi maksta.

«Poolteist kuud tagasi pidime Egiptusesse reisile minema, aga kuna seal juhtus see õnnetus lennukiga (Egiptuse kohal kukkus alla Venemaa reisilennuk Airbus A-321 - toim), siis reis lükkus edasi või see tühistati ära. Lubati, et kui avaldus kirjutada, siis saab vähemalt 30 päeva jooksul raha tagasi,» rääkis TV3 «Seitsmestele uudistele» Imre Petai.

«Ootasime kannatlikult 30 päeva ära ja peale seda hakkasime huvi tundma, kus siis raha on. Hakati ütlema, et kahe päeva pärast on raha, nädala lõpus on raha, aga raha ei olnud,» ütles Petai, lisades: «Lapsele sai lubatud, laps nutab kodus, et miks me reisile ei saa.»

Petai plaanis oma kuueaastase pojaga puhkama minna Hurghadasse ning reis läks maksma 1100 eurot. See raha on aga endiselt Go Adventure’i käes.

Petai käis ka täna Go Adventure’i ukse taga. Seal olevat talle öeldud, et firmal ei ole hetkel raha, et reisijatele ära jäänud reisid hüvitada.

Go Adventure’i jurist Heiki Tulk ütles, et nad alustavad tagasimaksetega homme. «Ainsad reisid, mis praegu on, on laupäeviti Hurghadasse,» märkis ta. Küsimusele, kas needki võivad ära jääda, vastas ta: «Peaks toimuma, aga alati on võimalus, et midagi jääb ära.»

Tarbijakaitseameti kommunikatsioonieksperdi Pille Kalda sõnul küsis amet reisikorraldajalt, milline on nende tulevikuväljavaade ja praegune olukord. «Soovime teada, kuidas nad hindavad oma maksejõulisust ning soovime näha nende pangaväljavõtet, veendumaks, et väidetavad maksed toimuvad järjepidevalt,» selgitas ta.

Vaata lähemalt videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles