Kullapoodi puistanud mehel lasub kahtlus arvukates vargustes

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Vanas Kaubamajas asuv kullapood mõned minutid pärast röövi.
Tartu Vanas Kaubamajas asuv kullapood mõned minutid pärast röövi. Foto: Postimees.ee lugeja foto

Täna võttis Tartu maakohus kuni kuueks kuuks vahi alla 37-aastase Roman Karpuhhini, keda kahtlustatakse juveelipoest varastamise katses kaks päeva tagasi. Lisaks sellele kuriteole lasub tal kahtlus veel üheksa kuriteo toimepanemises.


Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Alar Häidbergi sõnul kahtlustatakse Karpuhhinit veel teistes kaupluse- ja korterivargustes. «Kokku on üheksa episoodi, mis on toime pandud sel aastal,» lisas prokurör pressiesindaja vahendusel.

Kohus pidas prokuratuuri vahistamistaotlust õigustatuks ning rahuldas selle.

Karpuhhinit kahtlustatakse selles, et 16. novembril kell 18.15 püüdis ta varastada Tartus Riia tänaval asuva vana kaubamaja juveelikauplusest kuldehteid koguväärtusega üle 200 000 krooni. Poe esialgsel hinnangul võinuks tekitatav kahju ulatuda isegi ligi poole miljoni kroonini.

Kuritegu jäi lõpule viimata, mees peeti kinni ning toimetati politseimajja. Karpuhhinit on varasemalt kriminaalkorras karistatud üheksal korral, peamiselt varguste eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles