Eesti noorte loodud puulipsude vastu tuntakse huvi välismaalgi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puulipsu meeskond.
Puulipsu meeskond. Foto: Puulips

Kolm Pirita majandusgümnaasiumi õpilast rajasid õpilasfirma, mis toodab käsitööna valmivaid puidust lipse. Hiljuti on lipsude vastu huvi tuntud ka Itaaliast ja Ameerikast, kus noored peagi lipse läbi e-poe müüma plaanivad hakata.

«Mõte toota puust lipse tuli sellest, et nägin enda kodukohas üht vanameest tihti neid nokitsemas. Mulle need meeldisid ja sellepärast otsustasime koolikaaslastega neid veidi laiemalt tootma hakata. Puit annab igale lipsule oma mustri ja nii ei ole ükski lips samasugune,» rääkis õpilasfirma Puulips peadirektor Fred Mühls.

Nii panid kolm koolinoort jõud kokku ja hakkasid koos lipse tootma. Tänaseks on neid valminud ligi 70. Lipse on noored müümas käinud tavaliselt laatadel, kust juba kümmekond lipsu ostetud on.

Foto: õpilasfirma Puulips
Foto: õpilasfirma Puulips Foto: Tootja foto

Hiljuti võttis õpilasfirmaga ühendust ka turundusagentuur Turundustänav, kes aitas noortel üles seada veebilehe, mille kaudu samuti lipse osta saab. Seda saab külastada siin.

Puulipsu loojad unistavad ühel päeval näha enda toodetud lipse mõne suure kuulsuse kaelas. Hiljuti rõõmustas neid see, kui vanalinna hariduskolleegiumi heategevuslikul oksjonil ostis nende lipsu Euroopa Parlamendi liige Indrek Tarand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles