Galerii: linn, mis pistetakse jõululaupäeval nahka

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu raekoja platsi kiigemetsas avati täna pärastlõunal suure pidulikkusega Piparkoogi-Tartu. Kõik huvilised saavad kauneid majakesi imetleda kuni 24. detsembrini, mil kogu see toredus üheskoos nahka pistetakse.

Piparkoogilinna avanud Urmas Klaas avaldas rahulolu, et ta saab nüüd olla korraga kahe linna linnapea. «See on minu jaoks ajalooline võimalus avada nii lühikese ajaga üles ehitatud linn,» märkis Klaas.

Kiigemetsa ja Piparkoogi-Tartu projektijuhi Tarmo Ladva sõnul on taolist piparkoogilinna soovitud teha juba mitu aastat. Ta avaldas lootust, et ehk on järgmistel aastatel põhjust raekoja platsile üles panna veelgi suurem telk, kus oleks välja ehitatud kõik Tartu linnajaod ja tänavad.

Tänavuse piparkoogilinna ehitusse andsid suurima panuse Annelinna gümnaasiumi ja Lähte gümnaasiumi õpilased, kuid on ka üksikuid küpsetajaid. Mõned koolid ja lasteaiad on lubanud oma majad kohale toimetada täna õhtul või homme.

Kuna linnapea Urmas Klaas esitas avamisel üleskutse pakkuda vastsele linnale välja ka erinevaid tänavanimesid, sai Tarmo Ladvalt päritud, ehk soovivad nad Kvissentali kandi rahvast rõõmustada piparkoogist Madruse tänavaga. Ladva sõnul poleks neil selle vastu midagi, kuid veelgi vahvam oleks, kui Kvissentali inimesed tooksid ise piparkoogist Madruse tänava ja selle majad kohale. «Meil on väga hea meel kõikide tänavate üle,» kinnitas Ladva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles