Natsionaalsotsialist Risto Teinonen sai viieks aastaks sissesõidukeelu Eestisse

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haakristi ja Maarjamaa Risti kandev Risto Teinonen lõikamas lahti svastikaga torti, tähistades
juutide tapmisele pühendatud Wannsee konverentsi aastapäeva.
Haakristi ja Maarjamaa Risti kandev Risto Teinonen lõikamas lahti svastikaga torti, tähistades juutide tapmisele pühendatud Wannsee konverentsi aastapäeva. Foto: www.orkut.com

Siseministeeriumi sissesõidukeelu registri järgi on soome päritolu dissidendile, natsionaalsotsialistile ja endisele Eesti skaudiliikumise tegelasele Risto Teinonenile määratud viieks aastaks sissesõidukeeld Eestisse.

Registri järgi määrati sissesõidukeeld Teinonenilt 16. detsembril ja see kehtib kuni 2020. aasta 16. detsembrini.

Foto: ekraanikuva

2002. aastal pälvis Teinonen eriliste teenete eest Eesti kodakondsuse, kuna tema tegevus on oli tõstnud Eesti rahvusvahelist tuntust ja ta oli aktiivselt kaasa aidanud Eesti vabariigi taastamisele. 2011. aastal võttis Teinonen tagasi Soome kodakondsuse.

2001. aastal andis president Lennart Meri toonasele Soome skaudijuhile Risto Teinonenile Eestile osutatud teenete eest Maarjamaa Risti V klassi teenetemärgi. 2009. aasta kevadel võttis president Toomas Hendrik Ilves Teinonenilt teenetemärgi ära, kuna ta kandis seda 2007. aastal koos Eestit okupeerinud riigi ehk natsisümboolikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles