Armas video: Jõuluks laulev nukk, sussid või kartulipress? Vaata, kui hästi aimavad lapsevanemad oma laste kingisoove

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armas video: Jõuluks laulev nukk, sussid või kartulipress? Vaata, kui hästi aimavad lapsevanemad oma laste kingisoove
Armas video: Jõuluks laulev nukk, sussid või kartulipress? Vaata, kui hästi aimavad lapsevanemad oma laste kingisoove Foto: Ülo Josing/ERR

Jõulud on ukse ees ning Anu Välba palus oma kallitel kolleegidel ja nende veel kallimatel lastel arutleda selle üle, mida nemad jõulukingiks saada soovivad ja veelgi tähtsam - mida nad teistele kinkida soovivad või kas kingid on jõulude ajal tähtsad.

«Kõige suurem rõõm on teha teistele kingitusi. Paremat tunnet ei ole kui sa annad teisele kingituse ja ta naerab selle üle ja ütleb, et väga kihvt, aitäh. Mul hakkab siis süda kiiremini töötama ja keha läheb soojaks,» räägivad lapsed.

See, mida vanematele kinkida, on aga paras mõistatus ning nõuab tublisti nuputamist.

«Emmele ma kinkisin ühe küünla aga ma ei tea, mida ma issile kingin. Sussid võib-olla,» nuputavad lapsed.

Vanemate jõulusoovid on aga sageli lihtsat ning lähevad aasta-aastalt abstraktsemaks. «Terevisiooni» toimetaja Laura Kõrvits soovis eelmisel aastal, et laste toad oleks alati korras. Jõuluvana seda soovi kahjuks ei täitnud.

«Lastejaama" toimetaja Kadri Tiisel on saanud lastelt ise meisterdatud praktilisi asju - näiteks kuulub tema kingituste hulka poja meisterdatud kartulipress.

Vanemad on nõus, et kingitused on jõuluajal väga olulised.

«Ma arvan, et kui ühtegi kingitust ei tuleks, siis oleks nagu suvi, kus ei ole ühtegi päikeselist päeva. Kingitusi lapsed ootavad ja neid ootusi pole mingit põhjust mitte täita,» ütleb Rivo Saarna.

Vikerraadio saatejuht Lauri Hussar aga tunnistab, et keeruliseks teeb kinkimise asjaolu, et laste soovid muutuvad iga päevaga.

Küll aga on kindel see, et jõulud tulevad kingitustega, olgu selleks siis laulvad nukud, legod, kartulipressid, sussid või miski muu, mis rõõmu toob.

«Mulle tundub, et kink on oluline ja kingi tegemine on tähtis. Kui see on läbimõeldud ja südamest tulev soov kinkida oma isale sussid, siis see on sedavõrd ilus, et seda võib realiseerida mõnes ostukeskuses,» ütleb Urmas Vaino.

Lisaks sõnastab homses saates Valdur Mikita eestluse olemuse ja oma tippsportlasekarjääri meenutab mõne päeva pärast 50-aastaseks saav Allar Levandi. Saates musitseerib ansambel Curly Strings, kes on toonud kantrimuusika ööklubidesse. Samuti jagab bänd vaatajatega oma aasta ägedamaid hetki.

«Hommik Anuga» teeb läbi muusika-aasta projektijuhi Kristel Üksvärava erakordse jõulukingituse kõikidele vaatajatele – kõlavad katked muusika-aasta lõppkontserdist, 29. detsembril avalikustatavast ainulaadsest muusikateosest, kus 160 erinevast beebide tekitatud helist on heliloojad Margo Kõlar ja Liis Viira pannud kokku päris esimese Beebisümfoonia.

Jõuluhõnguline «Hommik Anuga» on ETV ekraanil pühapäeva hommikul kell 10.00.

Kas Sina tead oma laste jõulusoove ja nemad Sinu omi? ;)Vaata südamlikku videot, kus Anu Välba palus oma kallitel kolleegidel ja nende veel kallimatel lastel arutleda selle üle, mida nemad jõulukingiks saada soovivad ja veelgi tähtsam - mida nad teistele kinkida soovivad või kas kingid on jõulude ajal üldse tähtsad?Lisaks sõnastab Valdur Mikita homme kell 10.00 algavas "Hommik Anuga" saates eestluse olemuse ja oma tippsportlasekarjääri meenutab mõne päeva pärast 50-aastaseks saav Allar Levandi. Saates musitseerib bänd, kes on toonud kantrimuusika ööklubidesse ehk Curly Strings heidab pilgu nende aasta kõige ägedamatele hetkedele. Kirsina tordil kõlavad saates esmakordselt katked maailma esimesest Beebisümfooniast" :)

Posted by Eesti Televisioon on Saturday, 19 December 2015
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles