Facebookis lööb laineid eestlaste kallistamise päev

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kallistamisrekordi püstitamise katse Kuursaalis.
Pildil kallistamisrekordi püstitamise katse Kuursaalis. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Suhtlusportaalis Facebook pälvib tähelepanu Eesti noormehe üleskutse järgmise aasta 24. veebruaril üle maailma eestlasi kallistada.

«Kas tunned mõnd eestlast? Kallista teda!» seisab Eesti vabariigi aastapäevale planeeritud ettevõtmise Hug an Estonian Day kirjelduses. Samuti väidetakse seal, et eestlastest on rahvusvahelises meedias negatiivne kuvand loodud ja kallistamisaktsioon aitaks seda parandada, näidates, kui armastusväärsed ja head inimesed Eestis tegelikult elavad.

Lehekülje looja Jaanus Tõnisson (19) ütles, et laenas ettevõtmise mõtte rumeenlastelt, kes Facebooki vahendusel oma rahvusega seoses sarnast päeva korraldasid.

«Idee tuli sellest, et nägin siinsamas üritust «Hug a Romanian Day» ja siis otsisin ja vaatasin, et eestlastel polegi sarnast üritust,» rääkis Tõnisson. «Korraldasin ise selle kohe ära ja positiivne üllatus tuli sellest, et kahe päevaga on mul olemas juba üle tuhande osaleja.»

Ehitusel töötav noormees lisas, et ürituse eesmärk on näidata, et eestlased on kaardil olemas ning avalikkuse huvi äratada.

Neljapäeva õhtul kella üheteistkümneks oli ettevõtmises osaleda lubanuid üle 1500 ja nende arv jätkas kasvamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles