Facebook elavneb märgatavalt – profiilipildiks video ja parimad hetked reaalajas sõpradega jagamiseks

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võib eeldada, et Facebooki uus otsepildi edastuse võimekus jõuab peagi ka Eesti kasutajateni.
Võib eeldada, et Facebooki uus otsepildi edastuse võimekus jõuab peagi ka Eesti kasutajateni. Foto: FB

Inimeste esindatus Facebookis elavneb iga päevaga. Nüüdsest saab profiilipildi asemele panna lustliku 7sekundilise video, aga sellega muudatused ei piirdu, tutvustab tehnoloogiaportaal Digitark. Mõned kuud tagasi tutvustas Facebook funktsiooni reaalajas videote edastamiseks, nüüdsest saavad oma põnevaid eluhetki reaalaajas näidata järk-järgult ka aina suurem hulk "tavalisi" inimesed.

Testimisel pikalt olnud otsepildi edastuse võimekus Facebook Live jõuab nüüd samm-sammult ka kõikide suhtlusvõrgustiku kasutajateni, tänase seisuga küll veel mitte Eesti kasutajateni, aga ilmselt juhtub see peagi mõne järgmise äpireliisiga, kirjutab Digitark.

Veel detsembrikuu algul üksikutele Ühendriikides elavatele iPhone'i kasutajatele ligipääsetav funktsioon hakkab järk-järgult laienema kõikidele Facebook'i kasutajatele. Kaugel elavate sõprade ja sugulastega ühenduse pidamiseks, ühistest üritustest osasaamiseks ning niisama suhtlemiseks ei ole enam tarvis muud kui Facebook'i kontot ning nutitelefoni.

Lisaks Live'ile saavad kasutajad tulevaste uuendustega ka funktsiooni, mis sarnaselt rakendusega Google Photos erinevad pildid ja videod automaatselt fotokollaažiks monteerib. Loodud kollaaži saab pilte ja videoid ka ise lisada ja eemaldada ning nende järjekorda muuta. Telefoni rakenduste värskendustel tasub silm peal hoida, et esimesel võimalusel uuendused ise järgi proovida.

Samuti on juba ka Eesti kasutajatele avatud võimalus panna profiilipildi asemele hoopis emotsionaalne, lustakas või tõsine videoklipp, mille pikkust küll piiratakse 7 sekundiga. See on aga piisav aeg, et anda edasi oma hetke-emotsioon või sõnum.

Loe Digitargast Facebooki uutest funktsioonidest ja õpetust, kuidas teha oma esimene 7sekundiline videoprofiilitervitus!

Liikuvad profiilipildid muudavad su näo sotsiaalmeedias personaalsemaks ja emotsionaalsemaks. Foto:
Liikuvad profiilipildid muudavad su näo sotsiaalmeedias personaalsemaks ja emotsionaalsemaks. Foto: Foto: FB
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles