Vanemuine kuulutas välja draamajuhi konkursi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Palu.
Tiit Palu. Foto: Margus Ansu

Vanemuise teater kuulutas välja konkursi draamajuhi ametikoha täitmiseks. Konkursi vajadust põhjendab teater praeguse draamajuhi Tiit Palu tähtajalise töölepingu lõppemisega eeloleva aasta juuni lõpus.

Tiit Palu (45) on Vanemuise draamajuhi ametis 1. augustist 2013. Ta ütles, et talle on tehtud ettepanek konkursil kandideerida. Enne praegust tööd oli ta aastail 2001-2011 Endla teatri lavastaja ja pealavastaja ning aastail 1996-2001 Vanemuise lavastaja ja näitleja. Tiit Palu lavastustest on praegu Vanemuise mängukavas «Head tüdrukud lähevad taevasse» ja «Kui tuvid kadusid».

Vanemuise teatri juht Toomas Peterson ütles kommentaariks, et konkurss on korraldatud Vanemuise mitmekülgse draamaosa edasiarendamiseks. Tiit Palule on tehtud küll ettepanek kandideerida, kuid ühtlasi loodab teater saada teistelt kandideerijatelt häid ideid. Samas märkis Peterson, et Eestis ei ole just palju neid, kes oleksid suutelised töötama Vanemuise draamajuhi ametis.

Konkursiteates on kirjas, et draamajuhi kohustusteks on draamatrupi töö korraldamine, teatri draamarepertuaari ja uuslavastuste plaani koostamine ning tegelemine näitetrupi arenguga, lähtudes teatri visioonist, missioonist ja väärtustest.

Draamajuhilt ootab Vanemuine orienteerumist Eesti teatrimaastikul ja kultuurielus, näitekirjanduse head tundmist, inimeste ja protsesside juhtimise kogemust, head algatus- ja analüüsivõimet, varasemat töökogemust kutselises teatris ning teatrialast kõrgharidust.

Draamajuhi kandidaatidel on vaja esitada avaldus ja CV, haridust tõendava dokumendi koopia ning Vanemuise draamatrupi ja -žanri tulevikuperspektiivide kirjapanek, mis sisaldab hetkeolukorra konstruktiivset analüüsi ja kandidaadi visiooni draamahooaja 2017 / 2018 uuslavastustest.

Konkursi edukalt läbinud isikul tuleb asuda tööle Vanemuise draamajuhi ametikohal alates augustist 2016.

Avaldused märgusõnaga «Draamajuht» tuleb saata Vanemuise teatrisse aadressil Vanemuise 6, 51003 Tartu või e-kirja teel keiu@vanemuine.ee. Avalduste laekumise viimane kuupäev on 31. jaanuar 2016.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles