USA ettevõte maksab kõigile 1381 töötajale 100 000 dollarit jõulupreemiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollarid
Dollarid Foto: SCANPIX

Nafta- ja maagaasi leiukohtade otsimisega tegelev Texase ettevõte Hilcorp Energy teatas, et maksab kõigile oma töötajatele 100 000 dollari suuruse jõulupreemia, kirjutab Business Insider.

26 aastat tagasi asutatud Hilcorp on viimased kolm aastat olnud ka Fortune 100 parimate tööandjate edetabelis. Tänavu otsustati premeerida kõiki töötajaid, koristajatest kuni tegevjuhini 100 000 dollari suuruse lisakompensatsiooniga, mis läheb ettevõttele maksma rohkem kui 138 miljonit dollarit.

Seejuures ei ole tegu esimese korraga, mil erakätes ettevõte on oma töötajate suhtes suurt heldust üles näidanud. 2010. aastal pakkus Hilcorp oma töötajatele preemia puhul valikut: kas 50 000 dollarit maksev auto või siis 35 000 dollarit raha. Ettevõtte senise strateegia järgi makstakse hiigelpreemiaid töötajatele iga kord, kui firma on suutnud oma tulemusi kahekordistada.

Hilcorpi omanikuks ja tegevjuhiks on Jeffrey Hildebrand, kelle varanduse väärtuseks hinnatakse pea 6 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles