Aare: Rahvaliitu tahetakse Keskerakonna rüppe viia

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Aare
Juhan Aare Foto: Toomas Huik

Rahvaliidu esimees Juhan Aare rääkis Vikerraadio saates «Uudis+», et erakond on sügavalt lõhenenud, sest osad liikmed püüavad seda Keskerakonnaga liituma suunata.

Aare sõnul algas lõhenemine juba augusti lõpus ja on praegu kulmineerumas. Ta süüdistas osasid partei liikmeid Rahvaliidu konkurentsivõime allakiskumises, sisepingete tekitamises ja erakonna jõu vähendamises.

«Need, kes kogu selle olukorra on tekitanud, üritavad saavutada eesmärgi viia Rahvaliit vähemalt osaliselt näiteks Keskerakonna rüppe,» rääkis Aare.

Poliitik lisas, et Rahvaliidust Keskerakonda suundunud Ester Tuiksoo on ka teisi rahvaliitlasi oma eeskuju järgima kutsunud.

Aare ütles, et tema toetajad leiavad, et praegu erakonnas toimuv läheb vastuollu partei kodukorra ja põhikirjaga. «Meie ülesanne on erakonda arendada, tugevdada, aga mitte seda nõrgestada ja hävitada,» ütles ta.

Aare sõnul on tema vastu ka laimukampaaniat tehtud. «Nendel süüdistustel pole nagu mingit alust olnudki,» ütles poliitik.

Saatejuhi küsimusele, kas ta on Rahvaliidult laenuks võetud 150 000 krooni erakonnale tagasi maksnud, vastas Aare, et see summa on praegu Rakvere notari Irma Rahnu deposiitarvel. «Mina olen oma tahet näidanud, olen tõestanud, et mul on selleks ka raha olemas ja ma loodan, et kui kongress valib nüüd uue juhtkonna erakonnale, siis saab see asi vormistatud nii, et kellelgi ei ole enam mingisuguseid pretensioone,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles