Ossinovski valgel krael leidub plekke

Kadri Hansalu
, majandusosakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raudtee-ettevõtja Oleg Ossinovski, kelle varanduseks hindas Äripäev tänavu ligi 221 miljonit eurot, mõjuks edu musternäitena, kui tema karjäärile ei heidaks varju kärarikkad skandaalid.

Läti korruptsioonivastase võitluse büroo KNAB pidas tänavu augustis kinni Läti Raudtee juhi Uģis Magonise, kelle autost leiti pool miljonit eurot sularaha. Vahetult enne oli Magonis kohtunud Pärnus Ossinovskiga. Ajaleht Diena väitis, et Magonis võttis altkäemaksu, et tema juhitud firma tütarettevõte eelistaks hankekonkursil pakutud Skinesti nelja vedurit, millest igaüks maksis ligi kaks miljonit eurot.

Eesti ametivõimud said seoses altkäemaksuskandaaliga lätlastelt õigusabinõude, millest lähtudes otsiti BNSi andmeil suvel läbi ka Ossinovski tööruumid Tallinnas. Seni on jäänud ametliku kinnituseta nii Eesti kui ka Läti meedias avaldatud väide, et Ossinovskile esitati Lätis hiljuti seoses Magonise skandaaliga süüdistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles