Kollist tahab selgust vanades müügitehingutes

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kollist
Andres Kollist Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu uus liige Andres Kollist soovib tuua selgust Mustamäe


ühiselamute müümise asjaoludesse.

Kollist meenutas abilinnapea Eha Võrgule täna esitatud arupärimises, et kunagise majandusministri Mihkel Pärnoja eestvedamisel võõrandas riik erakätesse neli Mustamäel asuvat ühiselamut, vahendas volikogu Keskerakonna fraktsiooni pressiesindaja.

«Eriti küüniline selle tehingu juures oli asjaolu, et majad müüdi sisuliselt koos seal elavate inimestega ja uue omaniku edasine tegevus viis sotsiaalse kriisini, mille tagajärgi Tallinna linn on sunnitud siiani likvideerima,» märkis Kollist.

Ta soovib saada selgust, mis hinnaga ühiselamud võõrandati, kui palju elanikke seal tol ajal oli, mitme perekonna eluruumi mure on tulnud linnal lahendada ning kui palju selle kriisi lahendamine on linnale maksma läinud.

Samuti huvitab Kollistit, kas riik on kuidagi aidanud Pärnoja tekitatud ülekohut hüvitada või linna kulutusi kompenseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles