Türgi küberrünnakute juures meenutatakse Eestit

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulunädalal Türgit tabanud küberrünnakud olid ekspertide sõnul kõige karmimad, mis seda riiki kunagi tabanud.
Jõulunädalal Türgit tabanud küberrünnakud olid ekspertide sõnul kõige karmimad, mis seda riiki kunagi tabanud. Foto: Reuters/ScanPix

Jõulunädala lõpuks ajaloo tõsiseimate küberrünnakutega kimpu sattunud Türgi meedia ja sotsiaalmeedia kipub nende korraldajat otsides näitama Venemaa suunas ning meenutama pronksiööde-aegse Eesti ja augustisõja päevade Gruusia näidet.

Istanbuli tehnikaülikooli võrguspetsialist Burak Atakani märkis ajalehele Zaman, et nn DDoS-rünnakute laine Türgi ettevõtetele ja asutustele algas juba kahe nädala eest, kuid eriti intensiivseks muutus just möödunud nädala lõpus. Rünnakule aitas tahtmatult kaasa umbes 50 000 pahavaraga nakatunud arvutit Türgis.

«Need rünnakud on tõsised,» tunnistas Onur Öz Türk Telekomist. Nende 400 000 kliendi seas on suurem osa Türgi olulisematest asutustest ja ettevõtetest sõjaväest haiglateni. Özi sõnul on tugeva rünnaku all olnud pangad ja riigiasutused. Näiteks tekkisid häired transpordi, merendus- ja kommunikatsiooniministeeriumi veebiteenustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles