Iraak: ISi võitlejad on Ramadi endisest valitsushoonest taandunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi julgeolekujõud Ramadis.
Iraagi julgeolekujõud Ramadis. Foto: SCANPIX

Kõik äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejad on taandunud endisest valitsuskompleksist Ramadi linnas, kus nad avaldasid Iraagi relvajõududele ägedat vastupanu, ütles Iraagi terroritõrjeagentuuri kõneisik pühapäeval.

«Kõik Daeshi võitlejad on lahkunud. Vastupanu ei ole,» ütles Sabah al-Numan AFP-le, lisades, et kogu hoonekompleksi ümbrus tuleb nüüd miinidest puhastada.

«Meie väed piirasid valitsuskompleksi ümber. Nad kontrollivad kõiki sissepääse ja ümberkaudseid hooneid, enne kui sisenevad,» ütles ta. «Operatsioon on lõppemas. Meie väed sisenevad lähitundidel.»

Valitsusväed murdsid teisipäeval jõulise pealetungiga läbi ISi kaitsest Ramadi kesklinna ümbruses, kuid nende edasitungi aeglustasid vastase snaiprid, teeäärsed pommid, lõksud ja enesetapuplahvatused.

Hozi linnaosas asuva valitsuskompleksi tagasivõtmist peetakse oluliseks sammuks Ramadi täieliku vallutamise poole.

IS hõivas Ramadi mai keskel. See oli valitsusvägede suurim lüüasaamine pealetungil 2014. aasta suvel ISi kätte langenud alade tagasivallutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles