Reuters: Ford ja Google hakkavad koos isejuhtivaid autosid arendama

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i isejuhtiv auto
Google'i isejuhtiv auto Foto: STEPHEN LAM/REUTERS

Reutersi allikate andmetel hakkab autotootja Ford autonoomsete sõidukite arendamisel tegema koostööd selle sektori seni nimekaima esindaja Google´iga.

Nimelt olevat äsja lõppenud mitu kuud kestnud salajased läbirääkimised, mille tulemusena hakkavad suurfirmad koos isesõitvaid autosid ehitama ja arendama. Yahoo andmetel peaks partnerlus ametlikult avalikustatama järgmise aasta alguses toimuval tehnoloogia- ja elektroonikamessil CES.

USA suuruselt teise autotootja Fordi ja maailma suurimat otsingumootorit Google haldava katusettevõtte Alphabeti sooje suhteid on ka varem tähele pandud.

Kuigi ettevõtted on keeldunud kuulduste täpsemast kommenteerimisest, on teada, et detsembri alguses kohtusid Californias Google´i kaasasutaja Sergey Brin ning Fordi tegevjuht Mark Fields. Hiljuti võttis Google direktorina enda palgale Fordi endise tegevjuhi Alan Mulally ning 14 aastat Fordis tippametikohtadel töötanud John Krafciku, kes asus septembris juhtima Google´i isesõitvate autode üksust.

Google on tuntud isesõitvate autode sektori pioneerina, ettevõtte sõidukid on tänaseks iseseisvalt katnud üle 1,3 miljoni testmiili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles