«Jõulutunnel» on naha- ja eesnäärmevähi varajase diagnoosimise kabineti jaoks kogunud praeguseks 294 548 eurot

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV heategevusprogrammi «Jõulutunnel» 2015 saatejuhid olid Urmas Vaino ja Liisu Lass.
ETV heategevusprogrammi «Jõulutunnel» 2015 saatejuhid olid Urmas Vaino ja Liisu Lass. Foto: Ülo Josing/ERR

ETV heategevusprogramm «Jõulutunnel» oli tänavu pühendatud naha- ja eesnäärmevähi varajase diagnoosimise kabineti avamisele ning praeguseks on saade kogunud 294 548 eurot. Kõige rohkem kõnesid tehti 2 ja 5 euro eest.

«Jõulutunneli» abil kogutud raha eest soovitakse osta uus mobiilse dermatoloogilise diagnostika kabinet, mis hakkab sõitma mööda Eestimaad, et kiirendada inimeste õigeaegset jõudmist nahaarsti juurde.

Mobiilse nahakabineti funktsionaalsus võimaldab seal teha ka teise profiiliga vastuvõtte - uurida näiteks eesnäärmevähi kahtlusega patsiente.

Saadet juhtisid Liisu Lass ja Urmas Vaino, kes kutsusid otsesaatesse külalisi teemaintervjuudeks ja esinema suurepäraseid muusikuid.

Televaatajate annetuskõnesid vahendasid telefonifirmad Elion, EMT, Elisa, Starman ja Tele2 ilma teenustasuta.

«Jõulutunneli» annetustelefonid on avatud 6. jaanuari südaööni. Helistades numbril 900 7701 saab annetada 2 eurot, numbril 900 7702 annetatakse 5 eurot, ja numbril 900 7703 annetatakse 25 eurot.

Kuna eelmisel aastal soovisid mitmed ettevõtjad «Jõulutunneli» abil annetusi abivajajateni viia, siis tänavu on ka selleks võimalus. Ettevõtjad saavad annetada MTÜ Eesti Vähiliidu kontole EE562200221025774174. Märksõnaks tuleb kirja panna «jõulutunnel».

Möödunud aastal kogus «Jõulutunnel» televaatajate abiga majanduslikult vähekindlustatud perede huvihariduse toetamiseks 144 895 eurot.

«Jõulutunnel» oli tänavu ETV eetris 16. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles