Mugavustsoonist välja ja välismaale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkuta Managementi juht Madis Kokkuta (vasakul) teeb agentuuris igapäevaseid toimetusi koos Marten Lombiotsaga.
Kokkuta Managementi juht Madis Kokkuta (vasakul) teeb agentuuris igapäevaseid toimetusi koos Marten Lombiotsaga. Foto: Tanel Aruoja

Pallimängude maailmas on sportlaste, treenerite, klubide omanike ja sponsorite kõrval üheks oluliseks komponendiks veel agendid. Viimaste vahel on konkurents tihti sama vihane nagu mängijatel palliplatsil.

Sportlaste klubivahetuste puhul on ikka kuulda, et tehing sai teoks tänu sellele või tollele agendile. Euroopa mõistes liiguvad kõige kopsakamad summad sellel elualal loomulikult jalgpallis, kuid mängijate vahendamisega tasub tegeleda ka teistel spordialadel. Nii on ka Eestis juba mõni aasta tegutsenud Madis Kokkuta juhtimisel agentuur Kokkuta Management, kelle peamisteks klientideks on siinsed käsi-, võrk- ja korvpallurid.

Eesti turul tegutsedes on noormehed kokku põrganud aga veel ühe probleemiga. Tihtilugu on keeruline leida mängijaid, kes oleksid valmis välismaale minema. Nii on mõnelgi korral olnud leping juba laual olemas ja seejärel tuleb hakata alles mängijat nõusse rääkima. Hiljuti jäi sportlase vastuseisu tõttu ära näiteks ühe siinse korvpalluri siirdumine Saksamaa liigasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles