Nestor võtab presidendi kriitikat rahulikult

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves, Ieva Kupce ja Eiki Nestor vestlemas presidendi plaadiesitlusel
Toomas Hendrik Ilves, Ieva Kupce ja Eiki Nestor vestlemas presidendi plaadiesitlusel Foto: Sander Ilvest

Sotsiaaldemokraatide (SDE) juhatuse liige, riigikogu esimees Eiki Nestor võtab rahulikult president Toomas Hendrik Ilvese kriitikat nende erakonna pihta, kinnitades, et sotside jaoks olid poliitikaelus esikohal tegelikud kriisid, mitte need teemad, mida meedia suureks puhus.

President Toomas Hendrik Ilves avaldas ETVle antud aastalõpuinervjuus imestust, et praegusel keerulisel ajal taheti koalitsioonilepet avada mitte kriisiga tegelemiseks, vaid endale paremate tingimuste loomiseks. Samuti imestas ta, kui oluliseks teemaks kerkis Juhan Partsi personaalküsimus. «Harva näeme avaldusi või seletusi põgenikekriisi puhul, küll aga kui halb üks või teine inimene on. Usun, et Juhan Partsi personaalküsimus ei ole kõige olulisem küsimus, mille ees Eesti riik praegu seisab. Ma ei saa sellest tegelikult aru ja see paneb pead kratsima,» ütles Ilves ETVs.

«Mina võtan seda asja rahulikult. Erakonna esimehe valimistel uus esimees ühe lubadusena, juhul kui teda valitakse, lubaski koalitsioonilepet täiendada. Ega tal muud üle jäänudki – kui ta esimeheks valiti, pidi ta seda lubadust täitma,» ütles Nestor presidendi kriitikat kommenteerides.

«Ma arvan, et neid kriise, mida see koalitsioonilepe ei kajasta, on ka täna olemas, kõiki kriise ühe koalitsioonileppe tegemisel ette näha ei saagi. Paraku nendega tuleb tegeleda nendel, kes võimul on, igapäevaselt ja 24 tundi,» lisas Nestor.

«Nii huvitav kui see ka ei ole, ma arvan, et mõlemad mainitud teemad [koalitsioonileppe avamine ja Juhan Partsi personaalküsimus – toim.] poliitilises päevakavas polegi olnud eriti tähtsad. Need teemad, mida ka Ilves õigustatult tähtsaks peab, on ka poliitikute päevakavas palju olulisemad. Need mainitud on olnud rohkem üleval meedias kui tegelikus poliitilises elus,» märkis Nestor.

Kas sel juhul Ilves kritiseeris ebaõiglaselt sotse? «Oo ei! Toomas Hendrik Ilves on Eesti Vabariigi president, loodame, et uus aasta algab tal ilusti, nii nagu me oleme kuulnud, ja mina austan kõigi inimeste, kaasaarvatud presidendi sõnavabadust,» oli Nestor positiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles