Hiiumaa naised said jõuluks arsti

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaa haigla sai günekoloogi.
Hiiumaa haigla sai günekoloogi. Foto: SCANPIX

Eelmise nädala esmaspäevast töötab Hiiumaa haiglas ukrainlasest günekoloog Dmitro Kovalenko (34), kellel on kümme aastat tööstaaži ja enne värskele töökohale asumist praktiseeris poolteist kuud Lääne-Tallinna naistekliinikus.

Kovalenko on pärit Ukrainast, Zaporožjest ja õppinud naistearstiks sealses ülikoolis, vahendab Hiiu Leht. Hiiumaa haigla juhatuse liige Riina Tamm ütles, et Kovalenkole anti pärast poolteist kuud Lääne-Tallinna naistekliinikus soovituskiri ja sellest nädalast on ta juba tööl Hiiumaa haiglas.

Möödunud nädala teisipäeval võttis Kovalenko koos ämmaemandaga vastu esimese sünnituse, sama päeva pealelõunaks oli ootel järgmine sünnitaja. Sünnitus päevas on väga väike töökoormus, kui võrrelda sellega, et Kovalenkol on ööpäevas vastu võtta tulnud 15 sünnitust – see on tema kümne tööaasta rekord, mille püstitas ta möödunud aastal Aafrikas töötades.

Hiiumaa tööpakkumine sattus Kovalenko silma alla juhuslikult ja seda, et koht on Ukrainast nii kaugel, ta probleemiks ei pea: «Otšen harašo u vas, mne otšen nravitsja,» ütles arst, kes veel eesti keelt ei räägi, kuid on juba leidnud endale eesti keele õpetaja, kelle toel kavatseb keeleõpingud käsile võtta.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Hiiu Lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles