Vaata, kes kandideerivad aasta filmi tiitlile

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Isand», režissöör Riho Unt.
«Isand», režissöör Riho Unt. Foto: Kaader filmist

Eesti filmiajakirjanike ühing nimetas viis linateost, mis hakkavad kandideerima aasta filmi tiitlile.

Nendeks on Elmo Nüganeni mängufilm «1944», Veiko Õunpuu mängufilm «Roukli», Riho Undi animafilm «Isand», Marko Raadi dokumentaalfilm «Fast Eddy vanad uudised» ning Jaak Kilmi ja Lennart Laberenzi dokumentaalfilm «Moest väljas».

Välja jäid nii Kuldgloobusele kandideeriv mängufilm «Vehkleja» kui ka tuntud festivalidel näidatud dokumentaalfilmid «Karmil pinnal», «Sipelgapesa» ja «Kristus elab Siberis».

Kokku esitati aasta filmi kandidaadiks 17 linateost.

«See on märk stabiilsest filmiaastast,» ütles ühingu esimees Tristan Priimägi pressiteate vahendusel, «samas aga ka sellest, et puudusid selged favoriidid, nagu mõnel eelmisel korral. Hea meel on selle üle, et nominendid on jagunenud üsna võrdselt kõigi filmiliikide vahel.»

Neitsi Maali nime kandva aasta filmi auhinna rahaline suurus on 2000 eurot, mille paneb välja Olympic Casino Eesti AS. Viimane korraldab ühtlasi esimest korda meelelahutusliku ennustuse, kes tiitli võidab. Hääletada saab OlyBeti Facebooki lehel ja osalemine on tasuta.

Aasta filmi kuulutab filmiajakirjanike ühing välja 6. jaanuaril. Samas selguvad ka aasta filmiajakirjanik ja levifilm.

Mullu võitis aasta filmi tiitli Martti Helde «Risttuules».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles