Motörheadi juht suri ootamatult

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ian Fraser «Lemmy» Kilmister
Ian Fraser «Lemmy» Kilmister Foto: SCANPIX

Briti hard-rock bändi Motörhead juht Lemmy Kilmister sai möödunud laupäeval teada, et põeb vähki ning ta suri eile.

24. detsembril 1945 sündinud Ian Fraser «Lemmy» Kilmister sai seega vahetult enne surma 70-aastaseks, edastab iltasanomat.fi.

Facebooki andmetel sai muusik teada vaid kaks päeva enne oma surma, et tal on väga kaugele arenenud vähihaigus, mida ei saa enam ravida.

Bändikaaslaste ja pereliikmete teatel suri muusik 28. detsembril oma kodus Los Angeleses kallitest inimestest ümbritsetuna.

Briti päritolu Kilmister liitus 1970. aastatel Hawkwind rokk-grupiga. Ta lahkus sealt 1975. aastal ja asutas oma grupi Motörheadi.

Motörheadi menu algas 1980. aastate esimeses pooles palaga «Ace of Spades». Väljaanded on seni seda bändi pidanud heavy metal muusika pioneeriks, kuid Kilmisteri arvates on tegemist rokkbändiga.

Lemmy Kilmister lõi oma stiili mille juurde kuulusid bakenbardid ja kauboikaabu ning teda tunti ka sellest, et lava pidi olema kõrge ja mikrofon kõrgel. Muusiku enda sõnade kohaselt on tegemist psühholoogilise kaitsega, sest nii ei näe ta, kui vähe tegelikult publikut olla võib.

Kilmisteril esines viimastel aastatel aina enam terviseprobleeme, kuid ta jätkas muusikaga tegelemist ja kontserturneesid.

2014. aastal oli ta tervis juba nii halb, et Motörhead pidi juhi tervisliku seisundi tõttu kontserte ära jätma.

Lemmy Kilmisteri tunti kui pidutsejat, kes armastas viskit, kuid haigushoogude tekkides loobus ta suitsetamisest ja kahandas alkoholi joomist.

«Ma ei suitseta enam ja ei joo Jack Danielsi viskit, vaid tervise turgutamiseks puhast viina, mis on omamoodi ravim,» lausus muusik sel sügisel.

Motörheadi järgmine kontsertturnee pidi algama 2016. aasta jaanuaris, kuid Kilmisteri bändikaaslased ei ole veel otsustanud, mis saab edasi.

 «Teatame oma plaanidest lähiajal. Hoidke pea püsti, meenutage Lemmyt ja võtke tema terviseks. Meie mäletame teda muusika ja kõige sinna juurde kuuluvaga,» teatasid bändiliikmed Facebookis.

Wikipedia: Lemmy Kilmister (sünninimi Ian Fraiser Kilmister; 24. detsember 1945 – 28. detsember 2015) oli inglise laulja ja basskitarrist, kes oli peamiselt tuntud heavy metal'i bändi Motörhead asutajaliikmena.

Kilmister sündis Burslemis (Staffordshire) ja kasvas Walesis. 1960. aastatel tegutses ta mitmetes rock-gruppides suuremat edu saavutamata. Alles 1975. aastal saabus läbimurre Motörheadiga, bänd sai kiiresti kuulsaks ning on tänaseni jäänud üheks autoriteetseimaks briti metal-bändiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles