Toomas Kivimägi: Werther, Weekend, Koidula

Toomas Kivimägi
, Riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: Urmas Luik

Wertheri nimi ei ütle vist paljudele midagi, kuid neile, kes leidsid sel suvel tee Kaelase mõisa Endla suvelavastusele, ütleb. Ja kuidas veel! Lavastuse ajakohase sisu kõrval köitis enim energia ja kirg, millega Sander Rebane, Fatme Helge Leevald, Lauri Mäesepp ja Karl Edgar Tammi, verinoored Endla näitlejad, lavastaja Laura Metsa tahtmist mööda seda lugu jutustasid. Kohati oli see ohtlikki, samal ajal tõetruu.

Tunnustan vanahärra Ain Roosti jätkuvalt, aga mulle tundub, et Endlal on uus tulemine: uus direktor, vastne vabameelne peanäitejuht, rida noori näitlejad. Endlaga liitus teiste seas nii kuulus kui armastatud “vehkleja” Märt Avandi, Sepo Seemanist, Ago Andersonist ja teistest vanadest lemmikutest rääkimata.

Tänapäeva teater vajab muutusi, uudseid julgeid lähenemisi ja tundub, et Endla teatris selleks materjali jagub. Miks mitte pista rinda muusikali või ooperiga? Andke minna!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles