Tuntud investor ennustab USA majanduse minekut langusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntud USA investor Marc Faber ei jaga baasintressi tõstmisi alustanud USA keskpanga optimismi majanduse arengu suhtes. Pildil USA dollar.
Tuntud USA investor Marc Faber ei jaga baasintressi tõstmisi alustanud USA keskpanga optimismi majanduse arengu suhtes. Pildil USA dollar. Foto: SCANPIX

Tuntud USA investor Marc Faber, kes koostab maailma investeerimisvõimalusi kajastavat ülevaadet Gloom, Boom & Doom, on seisukohal, et USA majandus on liikumas tõusu asemel langusse, seega ei jaga ta baasintressi tõstmisi alustanud USA keskpanga optimismi majanduse arengu suhtes, kirjutab Kauppalehti.

Faber juhib tähelepanu USA 10-aastaste võlakirjade intressidele, mis sügisel on tõusnud üle 2,2 protsendi.

«10-aastane laen on investoritele ahvatlev, kuna minu hinnangul on USA majanduse seis nõrgenemas. Usun, et USA majandus läheb langusse ja aktsiakursid järgmisel aastal langevad,» ütles Faber.

USA kaubandusministeeriumi andmetel alanes riigi majanduskasv teise kvartali 3,9 protsendilt kolmandas kvartalis 2 protsendile.

S&P 500 indeks oli esmaspäeval umbes samal tasemel mis aasta algul.

Suurem osa USA ökonomistidest usub USA majanduskasvu jätkumisse. Bloombergi küsitletud ökonomistid ennustavad järgmiseks aastaks 2,5- ja ülejärgmiseks 2,4-protsendilist majanduskasvu.

Detsembri keskel tõstis USA keskpank baasintressi 0,25 protsendipunkti võrra. Kuid USA endine rahandusminister Lawrence Summers ja majandusnobelist Nouriel Roubini on soovitanud keskpangal edasiste intressitõstmistega ettevaatlik olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles