Ministeeriumi nõunik: suri Krimmi hõivamise operatsiooni juht

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimmi hõivamise operatsiooni juhtinud kindralmajor Aleksandr Šušukin
Krimmi hõivamise operatsiooni juhtinud kindralmajor Aleksandr Šušukin Foto: rvvdku-vi.ru

Rjazani õhudessantvägede kooli teatel suri 27. detsembril kindralmajor Aleksandr Šušukin, kes Ukraina siseministeeriumi nõuniku Stanislav Retšinski sõnul juhtis Krimmi hõivamise operatsiooni.

Retšinski kirjutas sotsiaalmeedias, et talle edastatud info põhjal suri 52-aastane mees südametrombi tõttu. 

Sõjakooli kodulehel märgiti, et manalateele läinud Vene ohvitseril oli lahingukogemusi: mees olevat käinud «põhiseadusliku korra taastamise operatsioonides» Põhja-Kaukaasia vabariikides ja endises Jugoslaavias. Eelnevalt oli ta olnud ka Afganistanis.

Sõjaväelise hariduse omandas Šušukin armeekindral V. F. Mergelovi nimelises Rjazani kõrgeimas õhudessantvägede koolis. Samuti õppis ta M. V. Frunze nimelises sõjaväeakadeemias, kus ta 1998. aastal lõpetas kuldmedaliga.

2009-2013 juhtis Šušukin Lõuna-Osseetias paiknevat 4. kaardiväe sõjaväebaasi. 2013. aasta oktoobrist alates sai temast õhudessantvägede staabiülema asetäitja.

Varasemalt oli teeninud Abhaasias Gudautas asuvas 50. sõjaväebaasis, 76. dessantründediviisis Pihkva oblastis ja ka 242. õhudessantvägede väljaõppekeskuses Omskis.

Товарищ пишет, что 27 декабря 2015 г на 52-м году жизни скончался от тромба в сердце, заместитель начальника штаба ВДВ, ...

Posted by Станислав Речинский on 28. detsember 2015. a.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles