Lõuna-Venemaal tulistati turiste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narõn-Kala kindluse sissepääs.
Narõn-Kala kindluse sissepääs. Foto: SCANPIX

Venemaa rahutus lõunaosas asuvas Dagestani autonoomses vabariigis Derbenti kindluse lähedal tapsid relvastatud isikud ühe ja vigastasid veel 11 inimest.

Rünnak turistide vastu UNESCO kaitse alla kuuluvas iidses linnakeses toimus eile 20 minutit enne südaööd. Uudisteagentuuri Interfax teatel tulistati turiste Narõn-Kala kindluse sissepääsu juures, teistel andmetel avati aga metsast tuli vaateplatvormil viibinute pihta.

Ründajad põgenesid sündmuspaigalt ja seni pole kedagi rünnakuga seoses kinni peetud. Vigastada saanutest viis on raskes seisundis haiglas. Teadaolevalt on hukkunu venelasest sõdur ning ka kõik teised vigastatud Vene kodanikud.

Põhja-Kaukaasia regioonis jätkavad islamisissid oma võitlust julgeolekuvägede ja Kremli-meelsete kohalike võimude vastu. Sarnaselt naabritega on Dagestan valdavalt islamiusuline piirkond, kus rünnakud võimude vastu on sagedased ning Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) võitlejad peavad terrorismivastase operatsiooni sildi all võitlust kohalike sissirühmitustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles