Uut aastat vastu võttes tasub olla tähelepanelik ja pidutseda mõistlikult

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Millega Sina uude aastasse sõidad?»
«Millega Sina uude aastasse sõidad?» Foto: PPA

Päästeamet ja politsei soovitavad uut aastat vastu võttes olla lähedaste suhtes tähelepanelik ning pidutseda mõistlikult.

«Et aastalõpp ja uue algus ei tuleks pere jaoks traagilised, hoolitsege selle eest, et teil ja teie lähedastel on ohutu. Selleks on vaja eelkõige hoolivust ja tähelepanelikkust enda ning oma lähedaste suhtes,» teatas päästeamet pressiteate vahendusel.

Politsei soovitab sotsiaalmeedias uue aasta ootusärevuses säilitada kainet meelt ja pidutseda mõistlikult.

Päästeameti peadirektori Kuno Tammearu sõnul panevad viimased traagiliste tagajärgedega tuleõnnetused meelde tuletama, et oma eakate lähedaste ohutusele tuleb rohkem tähelepanu pöörata. «Kahjuks on viimased tuleõnnetused vanemate inimestega näidanud seda, et elukohas puudub töökorras suitsuandur, mis saanuks tulekahjust varakult märku anda. Mitmete õnnetuste näitel ei ole ka eakad olnud teadlikud, et kiire abi saamiseks tuleb esmalt helistada hädaabinumbrile 112 mitte oma lähedastele. Neile tuleb seda meelde tuletada, sest nii jõuab abi kiiremini kohale ja võib päästa ka inimese elu,» rääkis Tammearu.

«Hoolitsege oma eakate lähedaste eest ning veenduge, et neil on töökorras suitsuandur laes, sest vanematel inimestel endal on seda juba raske teha. Mõelge ka oma naabrite peale, ehk vajavad nemadki teie abi. Uuele aastale minnakse ikka vastu lootusrikkalt, uusi eesmärke püstitades ja ka endale lubadusi andes. Anname kõik endale lubaduse, et uuel aastal teeme kõik endast sõltuva, et elu meie ümber oleks turvalisem, sest turvalisust saab luua vaid igaühe kaasabil,» lisas päästeameti peadirektor.

Selleks, et õnnetusi ei juhtuks, tasub meeles pidada:

- Lahtine tuli ei tohi jääda järelvalveta, küünlad tuleb asetada mittepõlevast materjalist alusele ning ohutusse kaugusesse kergesti süttivatest esemetest. Jälgima peab ka klaasanumas põlevaid küünlaid, mis temperatuuri mõjul lõhkeda võivad.

- Kontrollige elektriseadmete ning pistikute korrasolekut. Oluline on meeles pidada, et elektrijuhtmeid ei tohi ülekoormata. Ka elektriliste kuuseküünalde vigased juhtmed võivad põhjustada tulekahju.

- Toitu valmistades ärge unustage end teleri ette või sättige voodisse magama!

- Ärge hoidke küttekollete läheduses kergesti süttivaid esemeid.

- Ärge liialdage kütmisega! Kütke mõõdukalt ning vastavalt küttekeha kuumataluvusele. Siiber sulgege alles siis, kui sütel ei ole enam leeke.

- Aastavahetusel traditsiooniks saanud rakettide laskmisel peab jälgima, mis on kirjas kasutusjuhendis. Kuidas lasta, kuhu kinnitada, kui kaugel hoonetest või metsast lasta.

- Veenduge, et teie rõdul ei oleks kergesti süttivat prahti, kuna kogemata sinna kukkunud rakett võib selle kergesti süüdata.

- Peale suitsetamist kustutage hoolikalt sigaret tulekindlasse tuhatoosi või kaminasse. Mitte mingil juhul ärge suitsetage voodis.

- Pidage meeles, et viimane kustutab tule! Küünlad, kaminad ning teised lahtise tuleallikad tuleb kodunt lahkudes või magama minnes kustutada.

- Ärge unustage peomeeleolus ohutu käitumise reegleid ja tuletage neid meelde ka teistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles