Taksofirmad tahaksid pühade ajal kõrgemat hinda küsida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti taksofirmade ja -juhtide liidu sõnul peaks seadust muutma nii, et Tallinnas saaksid taksofirmad küsida klientidelt puhkepäevadel, riiklikel pühadel ja aastavahetusel kõrgemat taksohinda.

Taksojuhtide liidu juhatuse liige Lembit Poolak rääkis, et praegu on Tallinna taksonduse hinnapoliitika suurim viga see, et pühade ajal ei ole taksojuhil võimalik seaduslikult kõrgemat hinda küsida nagu näiteks mujal pool maailmas.

«See on väga oluline puudujääk meie taksonduse hinnapoliitikas. Pühade ajal töötamine on taksojuhile suur koormus. Selleks, et tarbija saaks sujuva teeninduse ja et taksojuhil oleks motivatsioon rooli minna, peaks Tallinn võimaldama hindu tõsta,» ütles Poolak. Praegu võib uute eeskirjade järgi Tallinnas takso kilomeetrihind olla kõige rohkem 1,1 eurot.

Tallink Takso juhatuse liige Tõnu Uusmaa ütles, et ülempiiri kaotamine oleks hea mõte, kuna taksofirmad konkureerivad näiteks taksorakendustega nagu Uber, mis muudab vastavalt nõudlusele oma hinda. Uusmaa sõnul oleks teoreetiliselt küll võimalik üheks päevaks või õhtuks hindu tõsta, aga see eeldab uute hinnakirjade kleepimist, taksomeetrite kalibreerimist ja uute taotluste ostmist.

«Absoluutselt võiks Tallinn seda seadust niimoodi muuta," ütles Reval Takso juhatuse liige. Ta põhjendas seda sellega, et tegelikult näeb töö- ja puhkeaja seadus ette, et öösel, puhkepäevadel ja riiklikel pühadel on töötamine kõrgemalt tasustatud. Tintse sõnul laheneks nii ka ebamugav hinnasiltide ja tariifide muutmise probleem. «Siis oleks pühade aja kõrgem hind taksomeetrile sisse programmeeritud. Praegu on Tallinna linna reguleerinud, et ainult üks tariif on sees,» lisas ta.

Taksofirmade juhid ütlesid, et kuigi mõned väiksemad taksofirmad võivad näiteks aastavahetusel hindu kergitada, siis nemad ebamugavuste vältimiseks hinna tõusu ei planeeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles