Luman: Nordeconi ettepanek säästnuks riigile raha

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordeconi nõukogu esimees Toomas Luman.
Nordeconi nõukogu esimees Toomas Luman. Foto: Priit Simson

Nordic Constractorsi juhatuse esimees Toomas Luman märgib, et Liiapeksi-Loobu ehitusprojekt oli vigane ja uuendused oleks säästnud riigile umbes 7–8 miljonit krooni.

Toomas Luman, mida arvate kapo kahtlustustest teedeehituse riigihangetel?

Kuna mulle ei ole keegi ühtegi kahtlustust tutvustanud, ei saa ma neist ka midagi arvata.

Kas te usute, et Nordeconi juhatuse liige Erkki Suurorg pole seadust rikkunud?

Usun, et ei ole.

Kantsler Marika Priske püüdis Kose-Aruvalla hanke ajal firmasid lepitada. Miks?

Minul ei ole informatsiooni, et Marika Priske või Tamur Tsäkko oleks püüdnud mingit keelatud kokkulepet sõlmida või soovitanud seda kellelgi teha.

Te olete korduvalt riigilt küsinud Liiapeksi-Loobu lõigu ehitamise eest lisaraha. Miks te hanke võitmisel pakutud summaga hakkama ei saanud?

Minul ei ole teadmist, et me oleks küsinud lisaraha lepingulistele töödele. Oleme esitanud projekti vigadest tulenevate lisatööde lahendused ja kalkulatsioonid.

Vastupidi, esitasime ettepanekud teatavateks konstruktsioonilisteks uuendusteks, mis oleks tellijale säästnud umbes seitse-kaheksa miljonit krooni, ja selline lepinguhinna vähendamine oli ettepanekus ka ära toodud.

See ei leidnud heakskiitu vaatamata sellele, et sama muudatus oli heaks kiidetud ühes teises hankes. Tõsi, ma ei tea, kas seal ka hinda vähendati.

Olen kuulnud, et teie firma ehitajad rikkusid selsamal teelõigul kvaliteetse teemulde. Miks te firma seda tegi?

Ma ei tea, et me midagi oleks ära rikkunud, aga te võite ilmselt täpsemalt küsida sealt, kust seda kuulsite. Paistab, et «seal» teatakse täpsemalt, mida me tegime või ei teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles